Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako se to radi ... teorija je jedno ... a višegodišnje iskustvo je drugo .... niko od teoretičara nije imao prinose za ponos,pa ni u ogledima pss

......otvaram raspravu......imamo coveka rekordera u proizvodnji psenice a koji radi naopako u odnosu kako nam nauka pise i savetuje....naime direktna setva i MAP po povrsini kako onda Fosfor koji se najteze/sporije krece po profilu ,dospeva u zonu korena psenice....:sta::sta:

Kako tek onda dodje do korena lucerne koja ima puno dublji od psenice, a baca se po povrsini , i ima efekta cak i u prolece, provjereno , a i ovako sam bacao kao mindjusar po psenici i psenica rodila.

Koliko sam se ja filozofa naslusao da kultiviraju kukuruz i u kultivaciji ubaciju blizu korijena kukuruza gnojivo , a manje im rodi nego meni koji bacim po citavoj njivi i poslije 1 ili 2 prohoda sjetvospremacem:haha:.

......otvaram raspravu......imamo coveka rekordera u proizvodnji psenice a koji radi naopako u odnosu kako nam nauka pise i savetuje....naime direktna setva i MAP po povrsini kako onda Fosfor koji se najteze/sporije krece po profilu ,dospeva u zonu korena psenice....:sta::sta:

Bacao je on Map i prošle i pretprošle godine...?

Posejan danas Ingenio 140 kg/kj...'teli smo 130 kg. al' ...:osmeh:
5wcr9v.jpg

Riješio sam da ne sijem ništa pšenice . Nekako se redovno bolje uklapam sa kukuruzom i sojom , a nisam dostigo iskustvo da očekujem prinos 8t/ha pšenice , a i zemaljska kugla je kako kažu pretrpana zalihom pšenice pa reko da preskočim . Samo za kuće do hektar najviše.

Danas skroz došao sebi:osmeh:... inače seme je od prike @mladen87...ako ne bude 6t/kj.ima da mu uzorem ''zelenka'' sa sve troglavom plavom aždajom.:osmeh:

Danas u Tomsinu kupio seme Zvezdana, 32din, mislio sejati u nedelju ali izgleda da nece moci od kise.

Podusev....soja? kad je sejano? isto diretna setva? predusev soja?
koja je prica vezana za ovaj experiment? ili je to vec praksa? :sta: :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh