Pšenica 2014-2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Minđušar da ti ne ostanem dužan,pronašao sam post u temi Pšenica 2013-2014 pod rednim brojem 4604.Citat kaže ovako:
I kod mene danas privedena žetva pšenice kraju, prosek SRPS 3582kg/kj ,najgori prinos u poslednjih 7godina,a i cena prelazi i granicu sramote i ucene
Još sam video i slike jednog drugog člana koji je identične postavio i ove godine.Nemam ništa protiv nikoga niti nekome nešto zameram ali fotografsko pamćenje mi jednostavno ne da mira i moram da reagujem.

Poslednja izmena:
Zdrava kao Dren,,kisa a i ovo vreme bez velike vrucine i vedre noci joj legle ko budali samar,Ingenio
e7l4c1.jpg

mbh746.jpg

2z4efsx.jpg

Isto Ingenio,drugi deo atara
2hobhcl.jpg

Na 4 mesta u selu ima posejana NS40,za toliko znam svi semenski sem moje,kod svih je u ocajnom stanju,kao i kod mene,nema sta je nije snaslo,prskana je dva puta fungicidom,insekticidom zbog neke pipe i leme plus prihrana,jad i beda,bleda,mrsava.Generalno ko je posejao domace sorte jako lose izgledaju u odnosu na strane.Imam cist primer,NS40 pored Ingenia,sve isti domacin koji bas ulaze,sve semensko,Ingenio puca od zdravlja samo sa jednim fungicidom i prihranom a NS40 prskano vise puta i opet je neke bubice napale.
E jedino kod burazera semenski PKB Talas izgleda fenomenalno bez ijednog prskanja.

Na 4 mesta u selu ima posejana NS40,za toliko znam svi semenski sem moje,kod svih je u ocajnom stanju,kao i kod mene,nema sta je nije snaslo,prskana je dva puta fungicidom,insekticidom zbog neke pipe i leme plus prihrana,jad i beda,bleda,mrsava.Generalno ko je posejao domace sorte jako lose izgledaju u odnosu na strane.Imam cist primer,NS40 pored Ingenia,sve isti domacin koji bas ulaze,sve semensko,Ingenio puca od zdravlja samo sa jednim fungicidom i prihranom a NS40 prskano vise puta i opet je neke bubice napale.
E jedino kod burazera semenski PKB Talas izgleda fenomenalno bez ijednog prskanja.
Vise je to do prevaranata.Isto kao sto je nasa Pozarevacka Hrastovaca pakovala ZP seme kukuruza a,ono unutra budjevo,losa klijavost itd a,ZP original vrece.Neznam uopste kako je to dozvoljeno.Ja sam posejao semensku Zvezdanu da je zapatim dorada Kragujevac Agromarket ma losa jedanput.Ali,prodavci u poljoapotekama uzimaju sta je jeftinije.Procitaj par zadnjih postova u temi kukuruz o mom zemljaku i Ultra hibridima kukuruza.

Minđušar da ti ne ostanem dužan,pronašao sam post u temi Pšenica 2013-2014 pod rednim brojem 4604.Citat kaže ovako:
Pričali smo o Moissonu,ako me sećanje služi,te sam napisao za isti prinos od lane! A prošle godine mi je Komarom bio prvi dobio septoriju,posle prskanja Presingom,pa je kroz nekoliko dana prskan i Amistarom ,ali je puno smanjen prinosi samim tim i prosek :ppozdrav:
Još sam video i slike jednog drugog člana koji je identične postavio i ove godine.Nemam ništa protiv nikoga niti nekome nešto zameram ali fotografsko pamćenje mi jednostavno ne da mira i moram da reagujem.
Misliš ja kačio nečije slike,ili neko moje :sta:

Nisi upravu,covek je sigurno posejao istu psenicu na istoj toj parceli i slikao iz indenticnog ugla,po istom vremenu,sa istim brojem oblaka na nebu na istim lokacijama.Ima logike:sta::haha:

Možda sam pogrešio ali razlike među slikama nema.Nije kao kada u novinama naiđeš na 2 iste slike gde treba da uočiš po čemu se razlikuju i zaokružiš sve te različite predmete na njima.

Nadam se da ne gresim temu,danas sam na brzaka obisao ogled NS instituta i ove 3 mi zapadose za oko po velicini klasa,visini i zdravstvenom stanju:
zodisej.jpg

zpaun.jpg

ztrifun.jpg

@Matic
Promasio si zanimanje ako imas takvu memoriju. Mozes mnogo vise od paorisanja:osmeh:
Elem, nezadovoljan sam psenicom. Na 1kj se slabo izbokorila, posejano u suvo i kasni rok setve. Tu sam krece sirak. Definitivno posle 25.10. necu sejati vise nikad, pa makar i ne posejao psenicu.:ppozdrav:

Пoштoвaни,

Пoзивaмo Вaс дa присуствуjeтe мaнифeстaциjи ДAН ПOЉA СTРНИХ ЖИTA И OГЛEДA ИЗ ЗAШTИTE БИЉA, кojи ћe сe oдржaти 09.06.2015. гoдинe (утoрaк) у Змajeву нa oглeднoм пoљу ПСС ВРБAС, кoje сe нaлaзи нa путу Змajeвo-Сириг (кoд aутoпутa).

- 10,00 - 10,30 окупљање учесника,

- 10,30 - 10,45 поздравна реч организатора и гостију,

- 10,45 - 12,30 разгледање макроогледа стрних жита и заштите биља,

- 12,30 заједничко дружење, уз ручак, у ресторану ''Јадран'' у Змајеву

Моћи ћете да видите како изгледају и остале културе (соја, кукуруз, сунцокрет, шећерна репа), али ово је ипак дан поља стрних жита. Наравно да ћете добити све информације које Вас интересују. У хербицидним огледима ће моћи да се види деловање различитих хербицида на различитим културама. У огледима стрних жита, на једном делу није уопште рађена заштита, па ће моћи да се види осетљивост различитих сорти.

Срдaчaн пoздрaв

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh