Pšenica 2014-2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesu to bile one pšenice gde se zec vidi?Da ne odugovlačim.Drugačije si pisao o proseku prošle godine.Sećam se da je pisalo nikada manji prosek za sve ove godine a ti napiši koliki je stvarno bio da ne tražim sada po prošlogodišnjoj temi i naravno da ne ispadne da sam ljubomoran i tome slično.

I po meni su Kiraji vrhunski proizvodjaci. Meni samo kad se poklope kockice imam te ludacke prinose, a ove godine mi usevi od 1-5 su za 3+ po meni. Ne kazem da Mindjusar je los, samo kazem ko je po meni vrhunski proizvodjac. Takodje moj komsija Zeljko iz Conoplje je perfekcionista. To sam ja primetio:ppozdrav:

Ko radi i povrće mora imati vrhunske prinose
Tu konstataciju za Kiraje potpisujem :ppozdrav:
A i od najboljeg uvek postoji tamo negde bolji
Nisam ja baš neki takmičarac,npr,objavio sam rezultate prošlogodišnjeg ogleda Pioneera,za koje mi je promoter rekao da su loši,samo sam mu se nasmešio i rekao,da je moj rezultat sa svega 100kg/kj SANa u redove,i približan je nekoj realnoj proizvodnji

KIse je bilo mozda u nekim krajevima a mi smo dobili 30/ak lit po m2 za 30 dana a to u ovoj fazi psenice je jako malo.
Sorte iz NS/a su definitivno zavrsile nalivanje a i zavrsile su karijeru kod mene.
Sto se tice Moisona kod mene neizgleda lose ali isto tako i Nikol i Euklid su dobri videcemo sta kaze vaga.
Sve psenice sam prskao u cvetanju sa Ozirisom od fuzrijuma i nebi trebalo da bude rdje ali na Ns sortama vidno je susenje zastavicara.

Moze li jedan savet na brzinu-postoji li neki preparat koji se moze primeniti protiv sirka u psenici sad kad je vec pocela da zri.U pitanju je Ingenio,sejan no til sejalicom,tako da je svo vreme bilo retko,oprskano je falkonom i sve je bilo ok do ovih kisa,sad je izasao sirak nenormalne visine.ima li leka ili da ne diramo nista?

Jedan covek kod nas je prskao totalom kada je psenica bila zrela. To je bilo prosle godine, ali on nije mogao da skine psenicu. Mislim da ces ti moci da je skines....

Kod nas u ataru uopste nisam primetio da ima bolesnih zita ni kod onih koji nisu prskali protiv bolesti, cak su ispali i pametniji. Nisu pravili trosak za hemiju i jos nisu ni gazili zito....

Totalom prskao psenicu da bi mogao da je ovrsi?????Posle je tu psenicu prodao u mlin da bi necija deca jela hleb od te psenice!!!To je postupak za dugogodisnju robiju!Vodite ljudi racuna o primeni pesticida, svi cemo se potrovati.
Svaka cast sto si to rekao a puno ih je videlo taj post danas i niko nije pomislio na to vec samo kako da resi korov pukli smo u glavi potpuno

Da li neko zna koliko zrna bi trebalo da bude u jednom klasu?
Na primer za sorte Balaton i Ns40.

Ingenio ,menja boju .

fotografija0442.jpg

fotografija0441.jpg

Moze li jedan savet na brzinu-postoji li neki preparat koji se moze primeniti protiv sirka u psenici sad kad je vec pocela da zri.U pitanju je Ingenio,sejan no til sejalicom,tako da je svo vreme bilo retko,oprskano je falkonom i sve je bilo ok do ovih kisa,sad je izasao sirak nenormalne visine.ima li leka ili da ne diramo nista?

Jedan covek kod nas je prskao totalom kada je psenica bila zrela. To je bilo prosle godine, ali on nije mogao da skine psenicu. Mislim da ces ti moci da je skines....

Totalom prskao psenicu da bi mogao da je ovrsi?????Posle je tu psenicu prodao u mlin da bi necija deca jela hleb od te psenice!!!To je postupak za dugogodisnju robiju!Vodite ljudi racuna o primeni pesticida, svi cemo se potrovati.
Taj problem se može rešiti,ako ima sirka ili bilo kakvog korova,zbog kojih bi žetva bila onemogućena,ili bi bila izvodljiva sa velikom vlagom zrna,tretiranjem DESIKANTOM tipa Reglone forte,Desiccash...,a sa maximalnom bezbbednošću po ispravnost - zdravstveno stanje zrna :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh