Pšenica 2014-2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kws solehio
fotografija0264.jpg

fotografija0265.jpg

Zvezdana i Ilinoa juče slikane. Zvedana mi deluje malo lošije, zbog bolesnog zastavičara. Na Ilina ima vaškica i pored prskanja insekticidom, lamdex. Premišljamo se da li da uradimo dodatan tretman. Nema poleganja, osim od strane elektrodistribucije.

Prži li prži.Da li će zeznuti nalivanje,videćemo.Danas na dosta pšenica u ataru vidljiva lisna rđa.Zanimljivo,vrlo zanimljivo.

To sam i ja video da je slicno,al reko mozda neke hibridne :osmeh: ne znam dali vredi prskati jer cim se udje u psenicu one odlete.

Ja san imao isto tako napad zitnog pivca pre dve sezone i nisam prskao , posto su mi rekli da ce da dolete druge. Nisam primetio neku razliku u prinosu u odnosu na ostale parcele.

Sad sam dosao sa njive...na jednoj parceli zitnog pivca koliko hoces...kao kod roberta...razmisljao da prskam a sad procitah da se ne preporucuje zbog blizine zetve...

Bc Darija i Bc Mandica

347jzm9.jpg

Bc Lorena i Bc Bernarda

2wnybzd.jpg

Bc Bernarda i Bc Irma

208cjdz.jpg

Bc Anica

jh9btv.jpg

Graindor

k9jtp5.jpg

Zdravstveno stanje jako dobro, leme nema, al ima malo lisnih uši. Usklisni korovi su mjestimično probili, ali nisu ni suzbijani. Na djelu di je bila lošija priprema (beton) tu je žito puno lošije (rjeđi sklop, zastavičar dobio po tamburi kad je upeklo...).

Ako je zrenje,prvo žute donji listovi,ako se žute gornji listovi,to je nemjo,tj.nevalja,neka bolest zahvatila
Kod mene zastavičar bude zelen,a u ataru pola žita ovršeno :osmeh:

mindjusar
Ti mozes na zeleno prodati i posle zetve...:haha:

Kod mene u ataru dobro stoje psenice koliko ce biti u bunkeru videcemo...

Ja mislim da su pšenice počele da žute ne zbog nedostatka vlage,već zbog previše kiše od pre 7-8 dana.Zemlja je bila natopljena vodom,čak je negde i ležala voda,i odjednom je temperatura skočila na preko 30 stepeni.Kod mene zaštita Presingom ništa nije pomogla.Kao i prošle godine domaće sorte su više nastradale.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh