Pšenica 2014-2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Graindor
Trebalo je da bude malo veca setvena norma,ali posto sam je prvi put sejao,poslusao sam savet i posejao oko 240 kg/ha.Ipak,bitno je da je zdrava i cista,a i malo lepse izgleda uzivo :osmeh:

IMG_20150531_081002.jpg
Caussade Sobred,setva 4.11.2014. setvena norma 175kg/ha,predsetveno 350kg/ha MAP,predusev kukuruz,jednom preletila kratka tanjirača, prihrana, 250kg/ha UREJE + AS 200kg/ha

IMG_20150531_081015.jpg

IMG_20150531_081050.jpg
Syngenta Moisson,setva 4.11.2014. setvena norma 175kg/ha,predsetveno 350kg/ha MAP,predusev kukuruz,jednom preletila kratka tanjirača,prihrana 250kg/ha UREJE + AS 200kg/ha

IMG_20150531_081058.jpg

Poslednja izmena:
Za ljulj je suncokret dobar i prskanje Ronnin-om, ili kukuruz ultra i prskanje. Poenta sa ljuljom da se prska što ranije jer on vene i semena.

mindjusar.... Klas odlicno izgleda, ali je sklop slabiji. Ipak je to mala setvena norma. Sto se tice djubriva neznam koliko je rentabilno toliko baciti. Da li bacis prema peporuci posle analize zemljista ili odoka? Koliki ocekujes prinos ili cenu da bi ti se to isplatilo?

Nije to retko,to je idealno,tako treba da izgledaju sorte koje se bokore mnogo,veruj mi da sam probao gusce,bacio seme dzabe i imao manji prinos,nemoze covek da veruje kako curi ovako a sve misli retko...

Nije valjda da si sad bacao vestak ili nisam dobro razumeo prihranu?

Primetio sam da na pšenici ima dosta žitnog pivca. Da li da prskam sa insekticidom? Pošto sam pročito da se sad već ne preporučuje hemijska zštita zbog karence.

Poslednja izmena:
I u mom kraju vlasulja pravi probleme u žitima, ova prva njiva nije prskana sa palasom ( njive nisu moje ):
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
A ova druga je prskana ali je majstor promašio malo pa se vidi razlika :
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Danasnji obilazak terena do Vinkovaca,psenice su jos gore nego kod nas. Ovde smo slucajno stali jer je bila cuprija,pa se moglo preci u njivu:
20150531144709.jpg

mindjusar.... Klas odlicno izgleda, ali je sklop slabiji. Ipak je to mala setvena norma. Sto se tice djubriva neznam koliko je rentabilno toliko baciti. Da li bacis prema peporuci posle analize zemljista ili odoka? Koliki ocekujes prinos ili cenu da bi ti se to isplatilo?
Nije to retko :osmeh:
Posle ide kukuruz,sa 100kg/kj SAN ili KAN ili AS,pa kad uzmeš prosek ulaganja,dobro je :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh