565
Član
danas sam zavrsio prihranu za prvi put baceno je 200kg ureje po hektaru a za drugu turu kupio sam kan i planiram da bacim 150kg po hektaru dali je dovoljno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko si bacio?
Da to je tacno,lako se predje 100kg bacene ureje,samo sto urea nije 100% azota vec 46%Citao sam da zemlja ne moze da usvoji vise od 60kg azota /ha odjednom! Tako je npr u nemackoj zabranjeno da se baci vise od toga! Vidim kod nas se 100kg lako predje, bar po pisanju na forumu!
Ja ostajem na 100urea+100an
Koliko sam ja ovde na forumu shvatio citajuci o tome ,oni uglavnom deluju i na jacanje koljenca i zaustavljanje porasta .Valda sprecavaju deobu celije pa stablo vise deblja i cvrsne a malje ide uvis .Slicno kao prskanje zaperaka u duvanu .Ostane taj broj lista lkoji si odredio ,ali budu debeli i kvalitetni.Recite mi sta ima od sredstava protiv poleganja a ne samo da ojacava koreni sistem nego da nemoze i u stabljici da polegne ???
Da to je tacno,lako se predje 100kg bacene ureje,samo sto urea nije 100% azota vec 46%
Pa imas regulatore rasta,poput -modus-a od singente,i mislim da je i regulator rasta cikocel(neznam ciji je proizvod)Recite mi sta ima od sredstava protiv poleganja a ne samo da ojacava koreni sistem nego da nemoze i u stabljici da polegne ???
Nije bajerov vec Basfov.Cikocel je Bayerov proizvod. 2l/ha je doza. Cena je oko 500din/l +-50din
u setvu sam bacio 250kg superfosfat i 100kg ureu.Sto se tice azota dosta je.. Jel bilo i neko djubre pre setve?