Pšenica 2013/2014

Biće nešto malo pšenice , možda desetak jutara... i to će verovatno da se seje na kukuruzište. U skorije vreme bi trebalo da se skida kukuruz, nešto u zrnu nešto u klipu još se ništa ne zna. Posejaće se do 15. okotobra....

Kad selektiram,zrnco curi i spiralu a u cev curi polako hemija i kako ga vuce gore tako ga okrece i ujedno farba i sipa u prikolicu,na spirali je sud za hemiju i na donjem delu je slavina od motora od goriva,tu ujedno i stelujes kolicinu hemije...Komsija npr ima malo da farba oko 1t,on farba u mesalici.
Bitno je da bude ofarbano mesto gde klica izlazi,tako da nemora da bude jako zdravo ofarbano kao Buba miranovic.

Moze se bez problema u mesalici farbati, probano je sa kompresorom ali tesko onom ko farba, pa se vratilo na mesalicu... jeste malo sporije ali uradi super posao ja sam 12000kg spremio.

Kad selektiram,zrnco curi i spiralu a u cev curi polako hemija i kako ga vuce gore tako ga okrece i ujedno farba i sipa u prikolicu,na spirali je sud za hemiju i na donjem delu je slavina od motora od goriva,tu ujedno i stelujes kolicinu hemije...Komsija npr ima malo da farba oko 1t,on farba u mesalici.
Bitno je da bude ofarbano mesto gde klica izlazi,tako da nemora da bude jako zdravo ofarbano kao Buba miranovic.
Ja sam prosle godine sa mesalicom i sad cu najverovatnije isto.Sa kojim selektorom radis?

Imam ja Acord 60 u tecnom stanju ako nekom treba, od cini mi se 5 litara. Jedino ne znam da li je istekao datum, mada ne verujem da ce mu nesto skoditi posto je cuvan na suvom i mracnom mestu.

Ja imam za prodaju apach prva reprodukcija, selektrirano,ofarbano,udzakirano.seme odlicnog kvaliteta,pa ako nekog zanima moze na pp

Apač,Balaton,ingenio sve moje seme prva reprodukcija I kws ako dobijem za ogled ako ne uzeću feriju I farineli za 5 kj. Možda uzmem I nešto malo Andino I ns 40 s zbog semena. predusev pšenica,suncokret I nešto u soji samo 100 kg DAP-a a na proleće vidimo šta dalje.

A na prolece 400 kg urea i ode mast u propast,svi kazemo baci cu minimum djubriva a kad dodje mart a ono lepo zito ko iz bajke pa nam zao da ne bacimo punu dozu,kazemo VALDA ce biti neka cena a ono prcccccccc

A na prolece 400 kg urea i ode mast u propast,svi kazemo baci cu minimum djubriva a kad dodje mart a ono lepo zito ko iz bajke pa nam zao da ne bacimo punu dozu,kazemo VALDA ce biti neka cena a ono prcccccccc
Nema tu pune I pola doze uradi se analiza I dobije koliko joj treba.Uopšte nisam sentimentalan I nisam sujetan da imam najlepše žito u selu ,samo me zanima krajnji rezultaat a to je koliko ostaje u novčaniku,

@CVEJA
Kad budem radio slikacu ga,neznam koja ga firma pravi,dal iz Ade,video sam ga na sajmu ove godine,mislim da je oko 1500e,to je burazer kupio pre par godina i radi odlicno..

Nazad
Vrh