Pšenica 2013/2014

Сејем зато што морам, а не бих је посејао скоро ништа. Присталица сам сејања соје што више. И Украјинци се полако узимају у памет и сеју више соје. Бар да нам они помогну кад не умемо сами.

Posejacu oko 10kj,balatona,eugena i mozda original zvezdane.
Naravno,pred setvu cu uneti negde 200kg/kj 3*16,a negde 100kg/kj map-a.

Ostavio oko 3t indijanca X reprodkcija.Sve što se plaća a nemora da se da biće ladno preskočeno(kao i ove g.što je ispalo super:osmeh:)Pšenica je sledećih par godina sigurno niskoprofitna kultura pa se prema njoj tako i odnosimo.Sejemo kao predusev repi što znači zemlja 1-2 klasa a tu netreba mnogo pameti(i agrotehnike) za 3,5t po kj malo li je ?

Nemojte svi sad bezati od psenice,pa na leto da dignu cenu, pa da se ne pokajete.:osmeh:
Sejem 1h ko i do ovih godina,seme Balaton cu uzeti od komsije na probu.

ostavio oko 4tone simonide i 4tone sube simonida ide u njive ali nista jos sigurno max ce biti posejano 12hektara i sto kaze kolega Steco minimalno ulaganje za mene i moje bliznje ce da ima brasna a ostalo u ambar i njive obradjene kad vec ne mogu da zaradim ja,necu dati ni njima (drzavi) neka pasu :sreca: sa bg plocnika :haha:

Kao i prethodnih godina, 1/3 obradivih povrsina a ostalo kukuruz.
Soju sam izbacio iz proizvodnje jer je setva psenice jednostavnija i jeftinija.
Sejem 80% svoje seme i ne bacam NPK.

Ja cu tu negde 10 hektara,ovaj put ce sve ostati za goveda,nakupilo se,inace kad bi nasao zemlje jos pod zakup,posejao bi jos toliko. Seme ce uglavnom svo biti kupljeno novo,a za djubre cemo jos videti koliko i da li cemo bacati pre setve,na 4 hektara ide stajnjak da zaorem. Tu necu da dajem vestak.

Ove godine sam se razocarao ali nezelim odustajati... Mozda ce povrsina biti ista kao i ove godine ali verovatno ce da bude manja....

- - - - - - - - - -

A da necu da ih hranim psenicom koja kosta 16din za kilogram... Sta ja mogu da kupim danas za 16din???? Nemogu ni kiselu vodu da kupim.... neka je poseju sami!!!!

Povrsina 3-5kj. CCB Ingenio ili Andino. na 1kj cu za test posejati Balaton kojim sam ove godine zadovoljan.
p.s. Da nemam arende ne bih ni sejao psenicu.

ja verovatno 5kj andina bez njega nista vec zadnje yri godine i bice oko 4kj jecma i tritikale a vestak zavisi od analize

3 h Pobeda i ns40 ostala strnista delim na Jecam i Tritikale , dosad nikad nisam sejao iz ambara :sta: imam fobiju od toga , al sad cuda rizikujem

- - - - - - - - - -

3 h Pobeda i ns40 ostala strnista delim na Jecam i Tritikale , dosad nikad nisam sejao iz ambara :sta: imam fobiju od toga , al sad cuda rizikujem

Nazad
Vrh