sale ratar
Član
Slavkos ako imaš seme idi to odmah presej, teško da će se oporaviti, pojedena ljudcki.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znam za vaše bauljare ali ovi naši prelaze iz susednih parcela gde je bila pšenica (strnjišta) u ovogodišnju pšenicu. Znači nije obavezno da je reč o monokulturi. Konkretno kod nas je jedna parcela napadnuta (pred usev kukuruzi) jer je sa svih strana okružena strnjištem. Ostale,čini mi se,nisu napadnute.Kod nas se kaze isto tako za bubu koja psenicu napada koja je sejana u monokulturi.
Dok se ceka popravka pluga isli da potrujemo miseve u psenici.
Jer to kod NS seme instituta? Kakav sistem imaš za trovanje?
Evo malo slika sa terena, prve tri slike su sa 6kj (obarina) sorta zvezdana bez osnovnog đubriva (nažalost), samo 50kg uree predsetveno, kao što se vidi ima malo i lisnih vaši (druga slika) ali ništa strašno da bi trbalo intervenisati, u fazi bokorenja, a druge tri slike su sa 2kj (isto obarina) ista agrotehnika samo je pšenica još bolja što se da videti na 5 slici, ima i po koja rupa od miševa koji su danas nahranjeni, na 11kj možda 30-35 rupa ali ih je teško videti zbog veličine i gustine pšenice.
prskano danas, videćemo rezultate uskoro, ljudi presijavaju takve površine, ne znam jel kasno za presijavanje....