Pšenica 2013/2014

Mislim sta se htelo reci,pa Rapsodija i ide u najguscu setvu oko 300kg po hektaru,sve ispod je malo,a posejao si je sa oko 230kg po hektaru i posle ce se pisati ovde da nista nevalja a u startu si se zeznuo.Brkaju se babe i zabe,nije svako seme kao Apac.:ppozdrav:
Pa evo preporuke ,,stručnjaka" za setvu NS semena
2cntunl.png
[/IMG]

Ovo je tabela za prošlu godinu što sam ja postavio ali sve je to približno tu
Sve zavisi od klijavosti zrna , ove godine klijavos NS semena je oko 93%( tako su mi rekli na institutu)

Poslednja izmena:
Malopre objavise da je posejano 5000 ha vise psenice nego lane, sto u prevodu znaci bice zajebancije sa cenom i sledece godine.

Malopre objavise da je posejano 5000 ha vise psenice nego lane, sto u prevodu znaci bice zajebancije sa cenom i sledece godine.

Sviraju k...u. Kako oni mogu u ovom trenutku da znaju koliko je psenice posejano kada setva nije ni blizu kraju. Na osnovu semena ne mogu nikako da utvrde jer se seje jako puno psenice sa semenom koje je "sa tavana".
I da ima 5.000 Ha vise posejano to ne bi trebalo da utice na cenu jer je 5.000 Ha premala povrsina da bi menjala cenu.

Time sto objavljuju koliko je vise posejana psenice,unapred govore da ce opet biti vatanje za gusu!!!! samo bre dodju istrtljaju vest a vi seljaci se jebite!!! mamu im lopovsku,ma **greška moj cu da platim ista rts-u!!!!! neka im plati mk~!!!!!

Ma znajuuuuu oni, znaju 5-tog i 25-tog tada im stize plata!ispljuju ono sto im na papiru napisu jedno pola sata i nakrive kapu i boli ih uvo!!

Kao sto sam rekao poceli unapred da pripremaju teren.Djubrad.Inace i kod nas retko ko da je posejao psenicu, uglavnom vrse se pripreme.

cista laz!!! kod mene u stigu reon od 5km u krug sto sam video nema 10h posejano sve skupa!!! potpisujem ovo sto sam napisao! a nema ni izoranih parcela za zito (jos uvek) jos je kukuruz aktuelan i plus kisa omela poslove... odakle vade te info nego da ih steluju kako nekima odg. ja nisam reg.domacinstvo i nemaju uvid sta i koliko sejem. reg.cu ga zimus ali na 2parcele zbog racuna i uplata... ne dajte tacan uvid mrsite im konce i oni nama mrse... neznam kako se izboriti sa ovom nepravdom. svasta bih napisao ali... znamo svi da nikud ne vodi jer nije receno na pravom mestu...

Sve ovo laganje oko posejanih povrsina, sto su dozvolili pljacku seljaka na cenama poljoprivrednih proizvoda, nerealni pariteti i preskup repromaterijal za poljoprivredu, vladajucu garnituru ce da kosta na sledecim izborima, videce te.Ovako je isto radila i DS 2008 i 2009, a ova godina je nenormalno slicna sa 2008 god, a znamo kako je prosao DS na izborima.

u ponedeljak posejan jedan deo psenice,seme kws solehio,izaslo oko 130kg po kj...
pripremano sa setvospremacem sa s oprugama direktno u zapaljeno kuruzoviniste,prvi put u dijagonalu a drugi put na pravac.skinuta daska,podignuti tockovi i valjci... uradilo se prva liga!posle kise nastavak setve...

fotografija0137.jpg

fotografija0138.jpg

U pa kod vas to nesto lako ide,kod mene kad bi naterao setvospremac cim bi spustio i zapeo mislim da bi skrcao bar pola opruga na licu mesta:osmeh:

Nazad
Vrh