Juce zavrsena setva psenice. Posejane sorte Ingenio oko 150kg po kj, Zvezdana 180kg po kj, i NS 40S 170kg po kj. Zemlja bila dosta isusena, pa je povaljano nekih 20ha glatkim valjkom. Sada eto i kise nadam se da je to dobar znak.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zar nije mnogo 170kg po kj NS40S?Juce zavrsena setva psenice. Posejane sorte Ingenio oko 150kg po kj, Zvezdana 180kg po kj, i NS 40S 170kg po kj. Zemlja bila dosta isusena, pa je povaljano nekih 20ha glatkim valjkom. Sada eto i kise nadam se da je to dobar znak.
Ne diraj nista,sve ce da nikne.Pre 4-5 god, isto tako, pocnem da sejem jecam sejalicom i nije nesto islo, gusilo u lulama, bacim ga rasipacem i krenem po drljacu da ga zadrljam.U putu me uhvati kisa i drzala je jedno 3-4 dana, posle toga kad se prosusilo, mozda peti dan, odem da podrljam, kad cela njiva se beli od klica, podrljam jedan zamet, bas da vidim dali ce jecam propasti,je l su klice bile po 2-3 cm, i ostavim, i bio dobar jecam i ono sto sam podrljao i ono sto nisam,nikakve razlike.Juce posejano 7 kj za sat nakon setve pala kisa a danas sam mislio da podrljam jer ima dosta semena od gore al evo isad pada tako da ce sve to da nikne.
Godinama sejem pšenicu sa relativno malom količinom semena.Do sada se pokazalo dobro.Ja jos 70kj,ako vreme posluzi brzo cemo zavrsiti...
@kiraj
Pa malko ti to redje,al mislim da ce biti dobro,lepo se on bokori,samo ga usoli dobro naprolece ima da dobije vlat kao bananu...Ja bacam oko 140kg/kj 1 reprodukcije.
ja direktno ga sipem u sejalicu preko zita i malo ga sa stapom izmesam ostalo mesanje uradi njivaDa li koristite mankogal? zanima me kako tretirate seme? Da li mesate ranije, mesate u sejacicu, sa vodom(600ml na 100kg) ili bez?Sutra planiramo da tretiramo seme imamo oko 1t.
Slažem se !!!Ja samo znam jedno, a to je da sam najbolju psenicu imao u najguscoj setvi.