Pšenica 2013/2014

Pitanje za one koji bacaju NPK 20:20:0 : Zašto? Zar nije Map jeftiniji po kilogramu aktivne materije?

20:20 i jeste skuplji P ali preracunaj koliko dobijes azota?
radi se o tome da hocu da bacim vise azota u startu i da mi je psenica bila najbolja gde sam prosle uz map bacio ureu sto je najskuplja varijanta.

u Vrsackom mlinokomercu simonida je 30.50 din sa lagera
kad pisete o setvenim normama da li pisete o tzv origalnom semenu ili o Vasem -selektiranom semenu ? koja je razlika izmedju Vaseg selektiranog semena i njihovog selektiranog semena ? posto moj selektor propusta masu - seme na tri sita !? i ne vidim nikakvu razliku izmedju semena !

Razlika postoji i to ogromna.. Voleo bih da neko objasni gde se skladisti i gde su te ogromne povrsine semeske psenice, ovaj snimak i fotografije su naprvljene pre nekoliko dana covek me je zamolio da okacim ovo i podelim sa vama da se licno uverite kakvo sve "djubre" sejemo a cena svetska.. Sa nestrpljenjem cekamo zimska predavanja..

Uredu da nema problema,ali jel ovo normalno da naplate 50 dinara za kilo i jos se dobija gratis bube:sta:

5%? pa to je skoro 2 kg na ovaj mali dzak "normalno" da bude.. cisto sumljam da u nemackom pakovanju tj. kad svaba otvori kesu moze da nadje ovako nesto..

Ko ce ga vracati, bas je nekom do te zaje.....je. Ne volim samo kad pocnu da laprdaju na TV nase seme je najkvalitetnije, sejemo buducnost, jel preliva, ... seme najbolje za mene i ostale gluposti. Sto to seme ne posalju u severnu Nemacku npr.

KWS ima dve vrste semena u ponudi ,jedno je predeklarisano od prošle sezone I jedno je ovogodišnje.Sve tretirano sa onim Qvinta kvatrom je ovogodišnje. Tako da je moguće da je taj žižak iz starog semena ,meni su I napomenuli da je seme predeklarisano ,paritete je manji.

fotografija-0043.jpg
Danasnji izgled NS40S posejanog 05.10.2013

Nazad
Vrh