Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kod mene apac nije polu prazn vlat nisi u pravu pun vlat u srednjem valtu do 45 do 50 zrna kod mene tako da gresisi za apac,apac obra rekorde ove godine barem kdo meneI ovde ista prica, ljudi razocarani u Ns psenice. Doduse Ns40s jos drzi prikljucak. Mada gledao sam pojedine apace vlat velik ali polu prazan. Cuce se i prinos tih sorti. Za sada svi hvale INGENIO.
I ja sam kod mene na apachu u proseku brojao po 45-50 zrna,mada su gornja ostala slabije nalivena, mislim da su ga malo presekle vrućine početkom juna.Pre 3 dana još bilo mekanih zrna dosta, žetva kod mene neće još minimum 4-5 dana.kod mene apac nije polu prazn vlat nisi u pravu pun vlat u srednjem valtu do 45 do 50 zrna kod mene tako da gresisi za apac,apac obra rekorde ove godine barem kdo mene
Merilo za hlebnu pšenicu - pšenicu I.klase je hl >76 , proteini >12.5% , vlažni gluten >26%@Gospodine Slobapatrola zasto je hektolitar ne bitan, ako je hektolitar nizak pa otic ce pšenica pod stočno, ako Vama to ništa ne znaći onda izvinite barem je u RH tako
Ja pšenicu još svoju kosio nisam, imam samo Apach-a, a on je jos ozelen, u prijevozu sam kod kolege, koji je sve dao pšenici a nista dobio 4 prskanja je odradio sve po ps-u ali đaba, sorta mu je Osječka nekakva nisam pitao za ime sorte al ranija pšenica, 20m/kj vrše, primjersa 13% pa do vrtoglavih 25% otac mi radi na otkupnom mjestu gdje vozim vagar je i primjese su takve maltene sve je šturo zrno nema kvalitetne pšenice, vidit cemo sta ce Apac rec, ali mislim da ce dat puno vise vec ove rane sorte kao i lane sto je bilo !
tako je u pravu si gornja ostala slabije nalivena ali sitna zrna ali ima,vidices brate rekord tucemo sa apacom 100%I ja sam kod mene na apachu u proseku brojao po 45-50 zrna,mada su gornja ostala slabije nalivena, mislim da su ga malo presekle vrućine početkom juna.Pre 3 dana još bilo mekanih zrna dosta, žetva kod mene neće još minimum 4-5 dana.
samo se ti smej brateAko Apač bude rekorder ja ću sebi kitu da fiknem
kitu otpozadi mindjusaru, samos sedis i radis za forum,zajebavas se sa narodom za sve si ti strucanMisliš rekorder po kvalitetu otpozadi,ili po čemu
kitu otpozadi mindjusaru, samos sedis i radis za forum,zajebavas se sa narodom za sve si ti strucan
Nadam se dobrom prinosu sa apachom, radio sam dve zaštite, zitu dao 80kg mapa i 70kg uree u jesen, i još 70+70kg uree u proleće. Dal će biti rekorda sa apachom, ne znam, imam i jutro ingenia koje sam uzo za seme za sledeću godinu i za nijansu je tokom cele vegetacije bolji bio od apacha.E sad ja simptoma bolesti na apachu nisam imao, a secam se da si ti pisao kako su ti nakon prskanja neka zita pokazala simptome bolesti.E sad ako padneš na nekim sortama, a na drugim se hvališ rekordima to baš i nije neki uspeh. Radije neki dobar rod od 35m po jutru, nego razna prijatna i neprijatna iznenadjenja. A o kvalitetu zrna ćemo razmišljati kad bude bilo razlike u plaćanju.Ako Apač bude rekorder ja ću sebi kitu da fiknem
Vidi otkupljujemo pšenicu, gluten je smeće znaći mi gluten nećemo, ne prodajem ja pekarima pšenicu, pšenica otkupljena ide na brod u Vukovar i ode za Arapske zemlje, dobili smo stroj za gluten al mi to ne mjerimo, šef je reko skloni to, i jos jedna stavka nije isto ako je Hl 67 i 76 kao sto si reko vaga odmah drukcije znamenke izbaci, @ kolega Mindjusar, vidim da Vi razumijete, ne znam sta su se svi uzdrmali oko toga glutena, sta ne siju onda tritikale, pšenicu i ne moramo ako je gluten potreban !Merilo za hlebnu pšenicu - pšenicu I.klase je hl >76 , proteini >12.5% , vlažni gluten >26%
A hl 84 može imati i 10% proteina i 20% vlažnog glutena a od takve pšenice brašna NEMA ,tj brašno je BEZVREDNO
Ja sejem isključivo sorte koje imaju kvalitet,a pritom i prinos iznad 7t/ha,a i polazi nam to za rukom,dosad a tako će biti i ove godine,a za plaćanje se nejedim,biće skuplje od pšenice lošijeg kvalitetaNadam se dobrom prinosu sa apachom, radio sam dve zaštite, zitu dao 80kg mapa i 70kg uree u jesen, i još 70+70kg uree u proleće. Dal će biti rekorda sa apachom, ne znam, imam i jutro ingenia koje sam uzo za seme za sledeću godinu i za nijansu je tokom cele vegetacije bolji bio od apacha.E sad ja simptoma bolesti na apachu nisam imao, a secam se da si ti pisao kako su ti nakon prskanja neka zita pokazala simptome bolesti.E sad ako padneš na nekim sortama, a na drugim se hvališ rekordima to baš i nije neki uspeh. Radije neki dobar rod od 35m po jutru, nego razna prijatna i neprijatna iznenadjenja. A o kvalitetu zrna ćemo razmišljati kad bude bilo razlike u plaćanju.
Aparatura za merenje glutena je najjeftinija (nije jeftina) ,obično (ali nije pravilo) da je protein upola manji iznos od glutenaVidi otkupljujemo pšenicu, gluten je smeće znaći mi gluten nećemo, ne prodajem ja pekarima pšenicu, pšenica otkupljena ide na brod u Vukovar i ode za Arapske zemlje, dobili smo stroj za gluten al mi to ne mjerimo, šef je reko skloni to, i jos jedna stavka nije isto ako je Hl 67 i 76 kao sto si reko vaga odmah drukcije znamenke izbaci, @ kolega Mindjusar, vidim da Vi razumijete, ne znam sta su se svi uzdrmali oko toga glutena, sta ne siju onda tritikale, pšenicu i ne moramo ako je gluten potreban !