Pšenica 2013/2014

Zavrsena setva danas,ukupno posijano nekih 1.80h,sto psenice sto tritikala.Od psenice posijan Apac i Ingenio.

Poslednja izmena:
Koliko sejete po hektaru psenice sa tavana??? Imam nesto svoje psenice prva reprodukcija pa neznam koliko da posejem po hektaru.. Sorta je Simonida i Renesansa koliko mi se cini.... I da li moze NS40 da se seje u prvu reprodukciju,neki kazu da moze neki da ne moze,kao mora uvek orginal seme??? :sta:

Koliko sejete po hektaru psenice sa tavana??? Imam nesto svoje psenice prva reprodukcija pa neznam koliko da posejem po hektaru.. Sorta je Simonida i Renesansa koliko mi se cini.... I da li moze NS40 da se seje u prvu reprodukciju,neki kazu da moze neki da ne moze,kao mora uvek orginal seme??? :sta:
renesansa ide 4kg po aru kod mene, a za ostalo neznam, apachi bacam 3kg po aru :), ja imam renesansu seme staro 6godina :)

- - - - - - - - - -

Takodje zavrsio danas setvu.
Pola eugena,pola balatona!
Da li balaton vise radja od renesanse??

ZAr nije malo previse 400kg Renesanse po Hektaru???? :sta: Kod mene ne verujem da neko prelazi 300kg...

Kod mene nije jer se ne bokoritj ne cetali kao jecam apach itd, sejali su ljudi i 3 i 2 kg po aru ali bez 4 nista :)

Ja cu samo malo semena orginal da kupim.... Kad pogledam cene od 50 i koji dinar za 1kg semenske psenice a moju moram da dam po 15-16... Pre cu tu svoju da posejem pa sta joj da bog!!!

Sve zavisi kakva je psenica sa tavana,da li ide pravo u sejalicu ili na trior, reprodukcija, vise faktora utice o kolicni.Ja bi sijao oko 300kg/h.

prvo trior pa onda mesanje sa otrovom pa jedan dan presedi, pa onda u bisage ili ciklon i setva :) vladimire da li ima triora na prodaju??

Ma posejace se do nove godine ne brinem se ja... :osmeh: Moj komsija je zakon za te stvari,kad mi sejemo Psenicu on pravi vino,kad mi beremo,on pece rakiju,kad mi oremo zimsko on pocinje da bere,kad se mi spremamo za docek on zavrsava sa setvom psenice... Zimsko oranje nema jer nikad nestigne.... Uvek to odradi u prolece .. :haha:

Juce posejano 1,5 kj. Posejano 250 kg semena, a moram pitati kuma kojeg, posto je on to sejao.

Nazad
Vrh