Pšenica 2013/2014

Setva gotova. Posejano 7 kj, sorte Euclide i Simonida.

Koliko sejete po hektaru psenice sa tavana??? Imam nesto svoje psenice prva reprodukcija pa neznam koliko da posejem po hektaru.. Sorta je Simonida i Renesansa koliko mi se cini.... I da li moze NS40 da se seje u prvu reprodukciju,neki kazu da moze neki da ne moze,kao mora uvek orginal seme??? :sta:
ja sejem domace sortepobedu-prva reprodukcija,prosla kroz selektor-trior sa kolicinom, od 200 kg/kj + zaprasivanje
a simonidu-original 150kg/kj

www.dodaj.rs
[/URL] [/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL] [/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL] [/IMG]

Danas posejano,podrljano i povaljano. Simonida 170 kg po kj.

Juce posejano 4,5 kj zvezdane i 3,5 kj simonide. Setvena norma 155 kg/kj. Posle setve zadrljano, nije se stiglo povaljati, sinoc opasna kisa pala.. Neka ga sada, nek nice polako :ppozdrav:

Da li vam je nekada ostalo semene koje ste kupili, visak neki? dzakcic, dva, je l to moze da se sacuva i za sl god opet uz isto novo seme da se baci?

Kao sto Matic rece, ako ga zizak ne zezne moze.. Sejali smo mi jedne godine takvo seme, samo smo digli normu na nekih 180 kg, da se ne zeznemo, nismo proveravali klijavost, medjutim bilo je odlicno a i jeftino u tom momentu. Mada, sa semenom i setvom se nije igrati.. To je prvi i najvazniji korak u proizvodnji... Nama je preostalo 3 dzaka semena i moze da se vrati nazad, uzeto je na paritet ,mislim da je 2,3 odnos ako ne gresim...

JA danas kasno poceo da sejem,do mraka samo 2.5h... Sutra ustajanje u zoru i krecemo ceo dan,pa drljacenje nocu i valjanje i toko u krug... Kad posejem ovo sve sto imam spremno ako vreme dozvoli krecem da tanjiram jos par hektara i kraj.. :osmeh:

Da li kod nekoga ima problema sa miševima po parcelama?Kod mene u ataru je haos.Najezda miševa koji su debeli bukvalno kao valjkovi.Setva još nije počela a i kada počne biće haos zbog njih.

Sto kaze Matic i ja danas primetih dosta miseva po parcelama... Koliko mi se cini bice problema...

Uzmite nesto od Rodenticida protiv miseva ili mamce, a najbolje je resenje ko moze, naravno da uhvati neku malu zmiju, pustite je u rupu gde je mis izbusio i nema da ih ima....meni su detelinu poceli da napadaju, vise ih nema!

Nazad
Vrh