Pšenica 2013/2014

Gde baš zmiju nađe od svih životinja.Pre big uhvatio king konga nego zmiju.

pic_galibrom_ab.png
amb_galibrom_ab_s.jpg
[TABLE="class: detailsTable, width: 480"]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Naziv preparata[/TD]
[TD="class: separator"][/TD]
[TD="class: value"]Galibrom AB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Klasa[/TD]
[TD="class: value"]Rodenticidi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Opis[/TD]
[TD="class: value"]Mamak za neposrednu primenu u skladištima i poljskim uslovima[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Proizvođač[/TD]
[TD="class: value"]Galenika-Fitofarmacija[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Aktivna materija[/TD]
[TD="class: value"]Bromadiolon[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Sadržaj[/TD]
[TD="class: value"]0.05 g/kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Formulacija[/TD]
[TD="class: value"]zrnasti mamak[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Delovanje[/TD]
[TD="class: value"]Bromadiolon je antikoagulantni rodenticid II generacije. Inhibira sintezu protrombina i drugih faktora koagulacije, što dovodi do krvarenja i uginuća glodara. Jedinke uginjavaju najčešće u svojim staništima u periodu od 3-7 dana posle uzimanja mamaka.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Karenca[/TD]
[TD="class: value"]Određena je vremenom i načinom primene preparata[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Doza/ koncentracija[/TD]
[TD="class: value"]10 g/aktivnoj rupi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Primena[/TD]
[TD="class: value"]pacovi, kućni miševi, voluharice[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Pakovanje[/TD]
[TD="class: value"]20 g, 100 g, 5 kg, 25 kg[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

- - - - - - - - - -

evo za mog drugara matica@ :)

Само немојте те отрове бацати растуривачима или посипати по њивама на неки други начин. Нама је Баришић пре 3 године тако потровао доста зечева, фазана и патака у ловишту. Требало је 2 године да се мало врати тај део у нормалу.

Ми смо посејали само семенску за сада, јуче нам била слава па нас је то мало успорило, али зато сутра настављамо.

Noćas ste baš u elementu , prvo jugi kaže da vatamo zmije i guramo u rupe , a sad matić da prebacujemo miševe kod komšije . :haha: . Kad ne spado sa stolice :haha:

Ja sam ozbiljan sto se zmije tice.... ako imate mogucnost nema boljeg leka od toga, a druginacin su mamci naravno :)

Danas za ceo dan skoro samo 5h posejao... Imao sam raznih problema maler nas pratio ceo dan!!!! Dva puta sejalica posle traktor i to sve neke sitnice bez kojih se nemoze!!!

Samo 5 hektara? Da sejes svaki dan po 5, za 10 dana 50 hektara. I vise nego dovoljno....

Pa sve mi se cinilo da sam mogao i vise ali nema veze... Nisam ja ni nesto preterano rano krenuo i plus daok sam zario Psenicu... Za sad sam zavrsio 7.5h.. Posejao i izdrljacio nesto cu da izvaljam ali tek kad posejem jos... Sutra nastavak nadam se bar jos 5h da cu da odradim sutra jos nekoliko dana i zavrsavam... Imam u planu 20h ako se stigne... :osmeh:

Verujem ja da si ti ozbiljan ali zmiju da uhvatim rukama nema teorije.Šta misliš da mi se zavuče u džep pa da imam zmiju u džepu. :haha:
'oce to ko ima dubok dzep :osmeh: :haha:, oranje odlozeno zbog ciklona...nestao mi je kardan...mamu im lopovsku!!::jako_besan::
inace seje se simonida ili rapsodija, apach, balaton...

Данас нам се сејалица хаварисала, па смо морали да сејемо са растуривачем. Тек за пар дана ће бити поправљена.

Остало нам је још 8КЈ и готово са пшеницом, после само тритикал.

Данас сам узео још 550кг семенске, Алинеа.

p1110633.jpg

Сва срећа што је претходна семенска била посејана са машином. У питању је Симонида.

Nazad
Vrh