Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
da li je neko cuo za pallas 75 wg, herbicid za psenicu, cuo sam da unistava i uskolisni korov? ima li neko iskustva

25a3pz9.jpg
Imali neko iskustva sa ovim fungicidom . Radi se o Turskom proizvodu a sastav je 150 g. po l propikonazol i 150 g/ l difenokonazol.Naravno ono što privlači je povoljna cena,kao i obično .http://www.nematec.net/tr/UrunDetay.asp?UrunId=83 Ove dve mi danas donese čovek na poklon da isprobam ove god pa ako neko ima pozitivna iskustva neka kaže možda bi kupio za svu pšenicu .

Jel ste zagledali vase psenice,ja sam danas isao u obilazak i primetio da ima po psenicama sitnih crnih bubica podosta?

Danas cuo da se kod nas u ataru nesto desava sa psenicama,navodno susi se-nestaje i strucnjaci kazu da je to posledica napada cikada jesenas.U ponedeljak dolazi valjda jos jedna ekipa strucnjaka da utvrdi.

E sad to je njihova prica a moja teorija je da to nije tako(doduse samo sam jednu njivu video)jer nije moguce da je u krajevima na leniji zito dobro a unutra u njivi U TRAKAMA nevalja.Danas kad sam rekao vlasniku te parcele da to nema sanse da je od cikada on kaze meni nemas ti pojma,strucnjaci rekli sta mu je,e reko onda ga preori strucno.Moje misljenje da to zito nije ukorenjeno,kosava je duvala 5-6 dana i psenica je izgubila kontakt sa vlagom jer kad se stane na vrstu noga potone 5cm+male kolicine NPK djubriva jesenas pa se kilavo razvijala i sad bukvalno vise ninasta ne lici.
Ima i kod nas toga,npr jedna njiva koja je preko puta moje ima taj simptom,a kod mene ekstra dobro izgleda,moja je na dzombi i baceno 120kg mapa jesenas po kj, a ta je na sojistu i nista u jesen,seme na toj njivi je sa tavana,a moje kupovno,prihrana na toj njivi ureom,a kod mene san pre 7 dana,**greška li ga ima vise razloga zasto je takvo,da i jos nesto setva na toj njivi oko 200kg/kj,a kod mene 150kg/kj.

- - - - - - - - - -

Spraće ih kiša najavljena za četvrtak.

Nece ih sprati vec PODAVITI:bravo:

Ima i kod nas toga,npr jedna njiva koja je preko puta moje ima taj simptom,a kod mene ekstra dobro izgleda,moja je na dzombi i baceno 120kg mapa jesenas po kj, a ta je na sojistu i nista u jesen,seme na toj njivi je sa tavana,a moje kupovno,prihrana na toj njivi ureom,a kod mene san pre 7 dana,**greška li ga ima vise razloga zasto je takvo,da i jos nesto setva na toj njivi oko 200kg/kj,a kod mene 150kg/kj.
Ma nikakva bolest nije nego neukorenjeno zito,moju tvrdnju su potvrdili i ti koji su bili juce da ga pregledaju.Pocelo je da se popravlja cim je dobilo malo kise.Ovo mi je sinoc ispricao nas clan S Pisarov posto je on vozio te strucnjake,a parcela je njegovog zeta.

kod nas opet previše vlage,kiša pada svaki drugi dan koliko toliko već mjesec dana a i ispadala se ove zime ne pamtim kad toliko.Sve je ok izbokorila se dobro ali je malo žućkasta bila kad sam je neki dan prehranjivao a danas sam išao u obilazak puno je bolje stanje.Samo da uvremeni i ugrije ima da ide ko luda.

Ljudi razmisljam nesto danima i kalkulisem!dali se uopste isplati sejati psenicu?Npr po kj u jesen 150kg npk,u prolece jedna prihrana 100 do 150kg urea,posle druga prihrana 100 do 150kg an san,zatim valjanje,prskanje jedno drugo.....folijalna prihrana i na kraju dobijes 3 000,3 500 to po kj dali u ovom slucaju zaista cilj opravdava sredstva???

Ljudi razmisljam nesto danima i kalkulisem!dali se uopste isplati sejati psenicu?Npr po kj u jesen 150kg npk,u prolece jedna prihrana 100 do 150kg urea,posle druga prihrana 100 do 150kg an san,zatim valjanje,prskanje jedno drugo.....folijalna prihrana i na kraju dobijes 3 000,3 500 to po kj dali u ovom slucaju zaista cilj opravdava sredstva???
U nasem delu Banata,nema sta drugo sejati,kao 3.kulturu.Znaci kukuruz,suncokret i neko strnjiste.
Kod nas soje i repe ne idu.
Ja kad cujem da neko iz Srema kuka,kako radi tesku zemlju,voleo bi da on dodje i da vidi tu nasu tesku zemlju,pa plus slabo rodnu.

pa ako je tvoja zemlja i ako imas prinos od oko 3500 kg po kj,isplati se.Naravno racunajuci cenu od oko 25 din.

U nasem delu Banata,nema sta drugo sejati,kao 3.kulturu.Znaci kukuruz,suncokret i neko strnjiste.
Kod nas soje i repe ne idu.
Ja kad cujem da neko iz Srema kuka,kako radi tesku zemlju,voleo bi da on dodje i da vidi tu nasu tesku zemlju,pa plus slabo rodnu.
Sta kukas na tesku zemlju kad Torpedo 75 vuce 3 brazde plug ? Ja jos nisam video u celom Sremu da neko vuce 3 brazde sa tako malo konja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh