Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ns ljiljana
fotografija0021y.jpg
ns 40 s
fotografija0023c.jpg
i apache
fotografija0026k.jpg
baceno je 150 kg mesanog vestaka i 100 kg ureje jesenas pod tanjiracu i prekjuce je prihranjeno prvi put sa 130 kg kana po jutru

Kod nas se pojavila bolest,ne znam kad da prskam,da li ici cim se bude moglo u njivu ili da cekam april,neki kazu da to ne smeta i da cekam april,a ja se ne bih zezao...,sta vi mislite?

Nemam sliku,bio sam pre neki dan na njivi nosio stajnjak i malo prosetao zitu,pojavljuju se pruge dugacke po listovima zuckaste boje,ne razumem se koja je to bolest,ovih dana cu odneti kod zastitara da pogleda i da mi kaze cim da prskam.

Kaze mi drugar, jutros kad je krenuo na posao , oko 6, u Tomasevcu je bilo -5. Treba li biti zabrinut za psenicu? Ok, znam kad vegetacija miruje da nije problem, ali su sada psenice poprilicno "aktivne". Plus je bila golomrazica.

Nemam sliku,bio sam pre neki dan na njivi nosio stajnjak i malo prosetao zitu,pojavljuju se pruge dugacke po listovima zuckaste boje,ne razumem se koja je to bolest,ovih dana cu odneti kod zastitara da pogleda i da mi kaze cim da prskam.
To su mozda neka vrsta vasi ili grinja treba pogledati pod lupom od njih zute donji listovi Fastac resava

U pitanju je prugasti zitni buvac,izgriza lisni parenhim u vidu uskih pruga...

bas cu da odem u ponedeljak do psenice da pogledam ....nikada nisam obracao previse paznju na to...

Kod mene u meracu se danas otopilo 9 l snega koji je upao u merac. Verujem da je vlage bilo jos malo vise ali kisomer to nije mogao da izmeri. Snega je bilo oko 10-ak cm.

Juče smo rezali voćnjake pa sam usput obilazio pšenice i ječmove.
Ima neko žutilo šta bi ovo moglo da bude?Pošto ima dosta sitnog korova ubrzo će prskalica pa bi uradio i neki tretman fungicidima
.
Konkretno ovo je slika ječma koji je pre 15 dana izgledao prilično žut pa je dobio 50 kg SAN-a ( parcela 1/4 jutra) to je od strica ali je on u inostranstvu pa sam ja đubrio ima i trave sačuvaj bože palniram čim vreme dozvoli sa prskalicom da se družim.
Pšenicu sa druge strane nbisam slikao ali isto ima te žute simptome.Sad ću u obilazak pa sledi izveštaj.

Данас обишао једну њиву на коју смо раније баили ђубре.

imag1457.jpg

Miloš D.T јеси ли то, јуче, сликао ову пшеницу лево од моје?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh