Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svuda lepa psenica .A makedonci udarili zabranu na uvoz nase psenice ,otkrili neke teske metale u nju da nije od ove nase mehanizacije ,da je uleteo neki samleven traktor ili konbaj.

Kod nas nije nista valjak vadio napolje. Sinoc je pocela neka kisica, pa je brat zao da javi da malo kida i lepi ih na valjak, ali tero je tako svega 1 jutro, da zavrsi jedan potez.

Jesi i ti kasno posejao kao i mi ( pocetak novembra)
jesami jasam kasno sejao oko 10 novembra.Poznao sam i tvoju da jekasnije sejana malko su redje,ja sam isao sa oko 140 kg po kj apacha.Koliko si ti išao?

Danas malo uposlio Breznjeva
20130308132054.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
20130308132115.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Ja sam se uverio prošle godine.Hektolitar od 62 do 68.Milina božija.

ja sam ga imao 2011 i isto bio los hektolitar,sva sreca pa na parceli od 8 kj je pola bio arlekin pola renesansa koja je imala HT80 pa sam vrsio u krug i izmiksovao u prikolice i na kraju prosao sa 76HT

- - - - - - - - - -

Nije, munuo sam mu dok je jos spavao :osmeh:

a kad si se vrati kuci verovatno je bilo..."dodji sine preko kolena i skini gace i dodaj onaj prut"

2011 sam imao 4 k.j od kojih sam sa parcele od 1 k.j koja je bila pored Apacha ostavio seme za 2012 jer je nacurilo skoro pa duplo više nego na Apache.Jedina greška sa moje strane je bila ta što nisam odneo uzorak da vidim šta je i kako pre nego što sam odlučio da na 95% parcela posejem samo njega.Skupo sam platio školu i zarekao se da ti strani hibridi(ne sorte kao naše)više kod mene nemaju šta da traže.

ja sam taj Arlequin sejao 2 godine, napune se prikolice za cas i pretprosle i prosle godine al hektolitar los i jos losiji ... stocna psenica

Skoro sam bio na nekom predavanju gdje je bilo dosta seljaka i kroz priču smo zaključili da po pravilu kod svih trenutno NS sorte daleko bolje izgledaju od svih ostalih stranih i Hrvatskih (Kutjevo ) . Dosad to nije bio slučaj , izgleda da im paše ova godina.

I mi cemo se izgleda u to uveriti, ali na tezi nacin, nije bilo nekog izbora, pa smo uzeli ga. Kakav je andino ili ako neko zna kakav je eurofit
ja sam prosle godine imao eurofit,nikao jeko zna kad februara,jako bio redakjos sam hteo da presejem ,kasnije se strasno izbokorio i zgusnuo tako da sam na kraju imao oko 33 do 35 po kj,i bio zadovoljan.
a slame sta jebilo to je cudo bozije ,kolko volis

fotografija05651.jpg
[/QUOTE]
Mucobieno@
Ovo je eurofit,lepo se bokori,prvi put ga sejem pa nemogu nista vise da kazem.
Andino takodje ima dobar bokor jedino sto mogu da kazem je to da je trenutno veci od ostalih sorti.

Da dodam da je sorta Nikol trenutno najmanja,jos nije zemlju pokrila kako treba ali po meni ubedljivo najjace se bokori,a Apac mi je jako kasno sejan (4ili5.11.)pa nemogu da ga ocenim,mlad je jos uvek.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh