Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rapsodija
1j6trr.jpg

Opet Rapsodija,drugi deo atara
214wnro.jpg

156fewg.jpg

Danas cuo da se kod nas u ataru nesto desava sa psenicama,navodno susi se-nestaje i strucnjaci kazu da je to posledica napada cikada jesenas.U ponedeljak dolazi valjda jos jedna ekipa strucnjaka da utvrdi.

E sad to je njihova prica a moja teorija je da to nije tako(doduse samo sam jednu njivu video)jer nije moguce da je u krajevima na leniji zito dobro a unutra u njivi U TRAKAMA nevalja.Danas kad sam rekao vlasniku te parcele da to nema sanse da je od cikada on kaze meni nemas ti pojma,strucnjaci rekli sta mu je,e reko onda ga preori strucno.Moje misljenje da to zito nije ukorenjeno,kosava je duvala 5-6 dana i psenica je izgubila kontakt sa vlagom jer kad se stane na vrstu noga potone 5cm+male kolicine NPK djubriva jesenas pa se kilavo razvijala i sad bukvalno vise ninasta ne lici.

kod mene izasla pirevina, livadska, na jesen preorana njiva koja je zapustena, pa sam sredio izorao, posejao, ali izslo dosta korova, nezma sta joj valja raditi

pa ne znam, bacao sam 250kg ureu po h, i razmislajm da ne bacim vise, inace baceno je negde oko 20 tog februara. posle u prskalici slavom ili murtonik folijarno

Следеће недеље су сваки дан могуће кише. Тешко ће се нешто радити у њиви.

Moze jedna mala pomoc?Kako se zove preparat sto skracuje psenici stablo,navodno je namenjen protiv poleganja i kada se sa njim prska psenica?

grunt, bravo :), Jaroslav85 ​nemam pojma druze prvi put cujem da ima preparat koji skracuje stablo zitarice...meni bas treba nesto sto ce je drzati uspravno i biti mnogo visoka, zbog slame za stoku :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh