Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rodi oko 3000 do 3 500 po kj ali puno treba ulagati mada je bilo godina i sa 2 500 po kj,a imam i svoj kombajn nekako na soji uzmem naj cistije pare.Ne sejem ja puno psenice niti cu do 10ak kj ne vise nikako zbog plodoreda naravno!

Izgleda da i u Banatu stvarno ima teške zemlje , ali jedino u Bosni i u Italiji ima preteške zemlje ponegdje jer nevjerujem dabi ljudi iz foliranja kačili na 558 jednu brazdu.

Ljudi neveruju dok ne probaju.a zaista je tako.još kad treba povući uzbrdo...
ima na yuotubu par likova(ja sam ubedjen da je jedan isti sa više profila)obožavaoca 558 koji me ubedjuju da je njihov toliko dobar da vuče 3x35 na 30 dubine.znači ili oru pesak ili ugare na 15cm.pa tu i 577 ima šta da vuče.ovaj i kad bi imao snage jednostavno nema težine za tolliki zahvat

a zarade na psenici ima samo zavisi šta vi očekujete.ovde ili neplatiš zakup ili su neke smešne pare pa imaš zaradu.a sa druge strane manji je rod pa mu opet dodje na isto.najveća zarada nam je jer mi ne računamo naš rad i rad naših mašina pa nam se čini da smo kao nešto zaradili

Danas bio na nekoj prezentaciji i pricao sa par ljudi koji sigurno znaju vise od mene sto se tice cene zita,po njihovim recima ne treba da se nadamo vecoj ceni od 18din.
,
Ovo sam bio napisao ne tako davno,a neki su mi se smejali,a danas mi pokazuje menadzer jedne velike kompanije koja je na slobodi poruku koja glasi: Psenica na zeleno 130evra, a kukuruz 115 evra...,pa ljudi moji zelim nam uspesnu 2013 godinu!

Та компанија је велика само по величини преваре коју спрема. А тај менаџер да је и мало упућен у цене у свету не би се брукао са таквим цифрама.
Цифра је само плод њихове преварантске маште, пошто таква цифра за јул и септембар у свету постоји, али на неких 60-70% вишем нивоу.

Bice izmedju 18-20din/kg :off_topic:
Nego jel neko gledao zito posle ovih kisa,ja imam neku njivu uz asfalt poludelo skroz,izraslo straota...
Pojeo bi j..a moja sto nisam bacio djubre drug put.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh