Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni i dalje nisu jasni ljudi koji postavljaju preko imageshack-a,imagebam-a....
Em su losiji serveri,em i na vecim brzinama dok ucita,traviane,hot line-ove,sto andraka....prodjete volja da gledas slike,a pri tom mozes i koje kakve viruse da pokupis.
Sto ljudi ne koristite dodaj.rs?

ZAto što taj isti dodaj.rs nije radio i slike preko njega se nisu videle samo neke kockice.a nije bilo ovih golišavih kada sam zadnji put stavljao slike :)

ja vas pitao za psenicu a vi zevate okolo:haha:

kolega peshut još se to može izvući samo je poguraj sa dve prihrane malo je rijetka

- - - - - - - - - -

koliko si bacio sjemena

pa išlo je 200 kg/h.ovo je na tanjirano kukuruzište i tanjirano strnište a pre toga bačeno 250kg/ha NPK.na orano je još slabija i redja tek sto je nikla i tako je kod svih.
meni se čini da je retka zato sto još uvek nije izbokorila tako dobro kao ove vaše a brdski je kraj tako da je pre ušla u mirovanje ranije su počeli hladni dani

zato sam ti i rekao da je izvlačiš prihranom ,podigni malo norme sjetve ta preporuka je za sjetvu u idealnim uslovima zato makar 10 % više.to ti otpada na lošu sjetvu vremenske uslove i ostalo.kod nas se moglo ove godine sijati po preporuci proizvođača jel je idealna godina za pšenicu inače ne ide baš tako

pa žućkasta boja psenice najverovatnije usled nedostatka azota koji ove bujnije više potroše preko zime.
zato se ja tešim da je ova moja bar malo sačuvala

a balaton i ide 170-200 kg/ha tako da je ovo gornja granica.citao sam na forumu da je najbolje prinose dao sa setvenom normom do 200kg i preko 300kg.negde izmedju bude zbunjen i nezna šta da radi.da bokori ili ne:haha:

pa prijatelju kako siješ neku kulturu ako je ne poznaješ kako pomogneš pšenici i zaštitiš je od bolesti ako ne znaš da li je bolest ili su vrhovi opaljeni od jakog mraza ili se držiš onog "kako joj bude"

a zašto nisi bacio ureu kad i kombinaciju? kod mene se većina sorti sije oko 300 kg na ha i to daje u normalnoj godini minimalni prinos od 8 t

Ovo zutilo je neka bolest nema veze sa prihranom.
@persut ja napisah da nemam taj problem u psenici,znaci nema potrebe da je lecim. Cesto idem atarom i gledam psenice .....

Sasa ma razumem ja tebe da nemas nego pankinu objašnjavam kako se leči. A to niko nije siguran sa čime ima veze.ja i dalje mislim da je u vezi sa azotom i sušom

pankin neznam ja koje vi tamo sejete sorte ali za sorte kao što su balaton i apač je tolika preporuka.e sad to minimum 8 tona.....

ne od oka nego na vagu

- - - - - - - - - -

dobra priprema velik broj rodnih klasova 250 npk+ 150 urea u osnovnoj obradi dve zaštite od bolesti i još jedna do dve prihrane zavisi od uslova i pride tečni stajnjak preko snijega ili ako je jako smrzlo i po tome je krajnji rezultat min 8 tona

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh