Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema psenice bez osnovnog djubrenja.

100% si u pravu.

Ova parcela na kojoj sam ja posejao psenicu bila je pasnjak za ovce,koze,krave,zivinu itd. vise od 10 godina. na njoj je bilo dosta stajnjaka, za to nisam ni bacao vestak u jesen, sa vestakom krecem ako vreme dozvoli od polovine februara 100kg SAN po hektaru, oko polovine marta 100kg/h KAN, i na kraju UREA folijarno...

nisam radio analize zemljista, znam da je to veliki minus, planiramo sada na prolece da odradimo na nekoliko njiva... za djubrenje jbg nema se ni para za vise ali mislim u toku prskanja preko lista da damo prihranu...valjda ce biti dobro

To preko lista je jedino da tesis sebe da si uradio nesto,a efekat jako mali.Pogotovo ako ima malo djubriva u zemljistu a ti ga folijarnom prihranom teras da jede a nema djubriva u zemlji.

znaci da se ne zaludjujem sa prihranom preko lista, bolje da dodam po jos jedan dzak KAN-a odnosno po 150kg/h
Jesenas si bacio 250 kg/ha 9/15/15, tj oko 22 kg/ha cistog azota. Sad si bacio 100 kh/ha UREE, tj oko 46 kg/ha azota. Po nekom opste prihvacenom empirijskom pravilu, trebas baciti oko 120 kg/ha cistog azota. Bacio si oko 70. To znaci da ti fali jos oko 50. Po meni nemoj ici s manje od 200 kg/ha KAN-a.

ljudi sta mislite dal cu da imam prinos od 5 tona po ha. bacio sam 300 kila zaoravanje i bacio bi sad 200 kila kan.nemam vise da mu bacim?::samo bes::::samo bes::

Sto bi bacao u isto vreme,sad baci Ureu,a kad budes bacao za kukuruze,tamo pred kraj marta,bacis San....bar bi ja tako uradio,tjs uradio sam vec.

Jesenas si bacio 250 kg/ha 9/15/15, tj oko 22 kg/ha cistog azota. Sad si bacio 100 kh/ha UREE, tj oko 46 kg/ha azota. Po nekom opste prihvacenom empirijskom pravilu, trebas baciti oko 120 kg/ha cistog azota. Bacio si oko 70. To znaci da ti fali jos oko 50. Po meni nemoj ici s manje od 200 kg/ha KAN-a.

hvala na savetu

Ja ove godine bacao 160 kg/ha NPK i planiram da bacim jos 150 kg/ha UREU i 180 kg/ha KAN...dal je to dovoljno ? Nisam radio analizu jer nemaju reagense....

Nije to lose,ali sad ocekivati 5tona po ha je malo nezahvalno.
Sta ako to zito bude odlicno i na momenat se nebo naoblaci i izruci se led i ode sve u .....
Sta onda?

Isto i ako se ne izruci led... ovrse i izbroji novce.. :osmeh:::novac:: Ubi coveka u pojam, svi znamo da nije nase dok ne dodje na kantar ali ako cemo realno i da se ne lazemo svi mi sejemo da bi nam rodilo, a o prinosu potajnu kalkulisemo cim se u jesen zazeleni.. rano je prognozirati o bilo kakvom prinosu jer je daleko od kantara.. zelena trava jos uvek..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh