Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Minimalni prinos 8t/ha?Da si napisao uobicajeni lakse bih prihvatio od ovog minimalni.

Ako je tako kao sto kazes,ostaje samo da cestitam,svaka cast.

Ja sam sejao kasnije.Posle onih dugoočekivanih kiša.Nije izđikala kao neke koje su prevelike već je kao što i treba da bude u ovo vreme.Nije žuta jer je bačeno jesenas veštačko đubrivo pred setvu.

Ja sam moju danas prihranio sa 100 kg ure-e po kj.Ni moja nije zuta vec naprotiv ima lepu zelenu boju sem na jednoj njivi gde je predusev suncokret koji je tretiran sa PUlsarom i to sa minimalnom dozom.

Ja nisam bacao jesenas djubrivo pa nije zuta, komsija do mene odradio agrotehniku u full-u pa mu zuta. Razlika je jedino u tome sto sam ja orao a on sejao na tanjiranju.
I meni je Jecam sejan na tanjiranju zut, a ovaj sto sam sejao gde je orano super je...

prijatelju zemlja koju obrađujem je jedna od najkvalitetnijih ja radim nekih 50 jutara i to maksimalno dobro uradim znači ako treba i ptičijeg mlijeka joj dam i to rezultira takvim prinosom. da bi ti dokazao staviću ti rezultate mjerenja pokusa kukuruza gdje sam imao ubjedljivo najveće prinose u kraju

Peshut iskreno ne znam šta da mislim.Možda ima neke veze sa đubrivom a možda i nema nikakve veze.Po ataru što sam do sada video ima svakojakih i žutih i zelenih i onih koje se suše ma svega živog.Inače sve je sejano na tanjiranom.Ovde niko ne ore za pšenicu i ječam.

srpanjka se uvjek prva skida i ima definitivno najstabilnije prinose od svih sorti i u svim uvjetima nije kvalitetna ali je u nenekim granicama da prolazi standard.a što se tiče polijeganja kod srpanjke tog uopšte nema barem se ja ne sjećam da sam ikad video da je kod ikog polegla jako niska sorta sa puno rodnih klasova koji nisu iz bokorenja već iz velike količine posijanog sjemena( najsitnije zrno sjemena od svih sorti npr katarina je skoro duplo veće zrno)

pozdrav.....moja psenica je u solidnom stanju bacili smo 250kg fertila 9x15x15 pred setvu i sada pre ove kise 100kg ureje po hektaru primetio sam i ja zutilo na jednoj parceli ali nista alarmantno videcemo sta ce biti posle djubrenja, jos u planu 100kg\h kan-a i to mu je sto mu je....inace seme je kws farineli 200kg/h

Aha Pankin , u tome je fora , kao što reče kolega Peshut , a i pisano je ranije , da je bolje sijati do 200kg i preko 300kg/ha . Sa tim sitnijim sjemenom ispada da si sijao dosta preko 300kg , po broju zrna , razumijemo se . Velika gustina ne dozvoljava bokorima da izadju gore pa je uglavnom primarni klas . Samo što to nije tako jednostavna opcija i zavisi dosta od dubine sjeve i tipa zemlje. Jeli svake godine sjeme tako sitno ?

pozdrav.....moja psenica je u solidnom stanju bacili smo 250kg fertila 9x15x15 pred setvu i sada pre ove kise 100kg ureje po hektaru primetio sam i ja zutilo na jednoj parceli ali nista alarmantno videcemo sta ce biti posle djubrenja, jos u planu 100kg\h kan-a i to mu je sto mu je....inace seme je kws farineli 200kg/h
Nece mu biti malo jer si naveo 100kg/h. Koliko sam primetio ovde svi bacamo tu istu kolicinu ali po kj. Ili si radio analizu pa su ti tako preporucili.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh