Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je moja izgledala prošle godine u ovo doba ako ne i bolje , predusje kukuruz dobro djubren sa prinosom 3.5-4.5t/ha . Zaključio sam da je za pšenicu najbolji predusjev loš kukuruz a dobro djubren.

Da li je neko nabavio Moddus ili Cycocel ili možda zna gde ima da se kupi? Ja sam zvao Hemoslaviju ali kod njih nema. Navodno još niko nije uvezao.

Na jednoj parceli sa pšenicom se pojavila mlada gorušica. Ne znam šta da radim. Nisam još odradio prihranu.
Kada bi bilo najbolje je prskati? Mislio sam da idem sa monosanom...

Ne znam.
Prvi mi je godina pa zato bolje da pitam.
A kada bi to bilo najbolje odraditi i jel bi mogao da ubacim još nešto pored herbicida kada bih prska (neki regulator rasta i fungicid) ?

Na proleće kada prestanu minusi jeste da ih nema ni sada ali je suviše rano.Regulatore rasta nisam koristio niti ću a fungicid obavezno koristim pri prskanju pšenice od korova.Koristim Presing Župin proizvod a ide ga 0.5l po ha.

Ako imas samo gorusicu mozes i sa metmarkom da radis,povoljan je dosta a odlicno skida korove.
Ako budes mogao da cekas sacekaj otprilike kraj aprila da izbaci zastavicar pa onda ubaci i nesto za zastitu lista,insekticid i za korove nesto.Usput mozes i neku folijarnu prihranu,ali manje vise nije toliko ni bitno.I pazis na temperaturu da nije velika.

2,4-D herbicid se može bezbedno primeniti kada temperatura bude konstantno iznad 5-7 stepeni C. Korovi još nisu krenuli, a ni temperatura nije odgovarajuća , sačekajte. Pozdrav.

P.s.Što se tiče regulatora rasta, svi ga preporučuju od pojave prvog kolenceta pa do zastavičara .Najefikasniji je pre početka vlatanja. Dakle nakon bokorenja odma prskati.

642hs3.jpg
srpanjka danas slikana

još je ljepša uživo nego na slici ima baš ono jaku zelenu što kaže zdravu boju

NS-40-S setva 09.10.2012. posejano 130kg semena po kj, ujesen zatanjirano 100kg Map-a po kj, juce 110kg ureje po kj, a kasnije jos jedna prihrana An-om.
img3503.jpg

-----------------
Apac setva 09.10.2012. posejano 115kg semena po kj, ujesen zatanjirano 100kg Map-a po kj, juce 110kg ureje po kj, a kasnije jos jedna prihrana An-om.
img3518.jpg

- - - - - - - - - -

još je ljepša uživo nego na slici ima baš ono jaku zelenu što kaže zdravu boju
Imas pravo, uzivo je i moja jos zelenija nego na slikama, stvarno ima fantasticno tamno zelenu boju. Dosad joj je sve pogodovalo, samo kad bi i dalje bilo tako.

nije mi zanimljivo kasnije kad imam stalne tragove.ko mulac teram napamet ovako moraš malo da povedeš računa

- - - - - - - - - -

:haha: šalim se naravno,sijačica mi nema stalne a mrzi me da zatvaram ručno

Gledam ove vaše pšenice pa me nervoza hvata.jel su vam sve ovako idealne kao livada ili vi birate bolje?
ovo su moje psenice sejane 17.10.Balaton 200

Meni ove moje deluju retko dosta,niže su u odnosu na te vaše.mada su dobro ukorenjene i bačen je NPK pre setve.imaju dobru modro zelenu boju
a možda je sa druge strane to i dobro nemoram žuriti sa prihranom ionako je blato do guše

ovo su još i bolje ima još slabijih koje su kasnije sejane gde se nije moglo pre

Šta vi mislite?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh