Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam ove godine posejao samo 1h i to samo zbog slame a rod ocekujem dobar jer sam podjubrio ovicijim stajnjakom

Ovčiji stajnjak je dosta jak. U principu se strna žita ne seju neposredno po đubrenju stajnjakom nego radije repa, krompir, kukuruz, ili suncokret. U glavnom ide neki širokoredni usev, ali neće valjda da polegne.

Ovčiji stajnjak je dosta jak. U principu se strna žita ne seju neposredno po đubrenju stajnjakom nego radije repa, krompir, kukuruz, ili suncokret. U glavnom ide neki širokoredni usev, ali neće valjda da polegne.
mi smo uvek tako radili na toj njivi prosle godine je isto djubreno ovcijim pa posle posejana psenica

Ja iskljucivo Apac sejem na njive neposredno djubrene stajnjakom i nikad nije bilo problema sa poleganjem.

Poslednja izmena:
koliko su usluge kombajniranja kod vas

6000 od čega 1000 ide na prevoz. Isto je bilo i za branje kukurza. Ovde se usluge računaju po katastarskom jutru. To mu onda dođe oko deset i po hiljada po hektaru.
Koliko će biti kad budemo skidali ovu pšenicu videćemo i biće sigurno izneto u rubrici o cenama mašinskih usluga.

ovaj sneg joj nikako ne odgovara,jako je pritisao za zemlju,pa je muci...jedno pitanje dali i ispod snega nice ono sto nije lepo usejano?

ja sam psenicu ove godine posadio sa komsijinim rasipacom za vestap dal ce nesto da steti joj posle sam naravno podrljao

ti je nisi posadio a ni posejao vec pobaco seme...
tako moj tata cekao da mu komsija poseje 1 lanac prosle godine na njivi a njega nema,i on se naljuti i sipa u ciklon jer je vec baco djubrivo i pobaca ga i imo 3t po kj

ovaj sneg joj nikako ne odgovara,jako je pritisao za zemlju,pa je muci...jedno pitanje dali i ispod snega nice ono sto nije lepo usejano?

Ne boj se da će je sneg ugnjaviti! Ni da ima metar mokrog snega ne bi joj ništa falilo. Poljaci na proleće, pre prve prihrane teraju valjak pa je ne ugnjave. To čine iz istih razloga kao i mi posle setve, kako bi dodatno poravnali i sačuvali vlagu, u njihovom slučaju zimsku vlagu. Oni izbegavaju valjkanje posle setve kad su vlažnije jeseni kako bi vršni slojevi ostali porozni, te da bi koliko-toliko smanjili mogućnost zadržavanja vode na površini.

Prošle godine bila u ledu 15 dana .Zemlja tvrdja od betona.Onda došao sneg onaj čuveni i ja kopao da vidim kad će zemlja ispod snega otpustiti,i tek nakon 10 dana malo po malo i otkravila.Ipak ovo leto odličan i rod i kvalitet.Sve je još na dugom štapu.

Bas tako spasoje,kad onako bednom zitu prosle zime nije smetala golomrazica,neverujem da moze i sad ovom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh