Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako vam izgledaju psenice posle ovog snega jer se kod mene gotovo sav istopio. Ono zutilo kao da se povuklo i stalo. Misevi je nisu jako dirali tako da sam malo optimisticniji.

Gledao sam zito koje je pre ove ladovine i snega bilo zuto,popravilo se za nepoverovati,vrnula mu se malo boja,bice valjano krajem Januara bacati prvu turu prihrane....

cime cete i koliko prehraniti na prolece tj kad bude bila prilika? ja sam prosle godine prvi put isao sa dve prehrane, prvo 250 kg sana po ha pa posle sa 200kg kana po ha i bio dosta bolji prinos nego ranije sa 300kg uree od jednom

E ja se vraćam na ureju definitivno.Nekako mi je to sigurica bila uvek do sad.Ove godine sam radio san pa kan i nije to kao kad sam dosad radio sa urejom.
Moje misljenje je da je greska,moje misljenje....
Clan kum,a moj dobar drugar je februara,pre onog velikog snega bacio urea-u po zitu 150-200kg/kj,nije se bas proslavio sa prinosom.
Neznam da li je kosio i 3000kg/kj.
Apac je bilo zito,a ja sam bacio san 150kg/kj iz 2x i kosio sam 3600kg/kj,arleqin-a,njiva u njivu upire.

Mi smo do sada uvek koristili samo ureu,oko 120kg/kj. Prinosima sam zadovoljan. Mozda probamo na prolece pola njive urea, pola njive 2x san, da vidimo ima li razlike, ali to prvo treba poglavica da odobri :osmeh:

Urea je dobro ako zemljiste nije kiselo.
Kod mene je zemljiste karbonatno i neutralno do slabo bazno.
Prva prehrana koju planiram je u februaru, ako dozvole vremenski uslovi, i to cu ici sa ureom, dok drugu idem sa sanom.

Bitno da pšenica uvek ima hrane. Prva prihrana sa Ureom,druga sa SAN-om.
Prošle godine sam imao parcela gde sam bacao iz 3 puta i prinos je bio najbolji baš na tim parcelama. Tako da ću i ove godine da probam neke parcele da prihranim iz tr puta sa planiranom količinom azota.Ako se pokože bolje sa prinosom ubuduće će takvo prihranjivanje praktikovati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh