Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Parcela na kojoj imam najvise zutila je Jecam predusev Lucerka, Parcela na kojoj nemam zutila Psenica predusev parlog od 20 godina. Manje zutila imam na jecmu gde je predusev bio kukuruz nego na ovom gde je bila lucerka. Kazu da je lucerka dobro djubrivo pa sam je kad je imala 20cm zatanjirao teskom tanjiracom i posejao jecam ocigledno sam se zaj...o...

Problem je što na mnogim mestima žutilo prelazi u crvenilo i crnilo čak, i tim biljkama nema spasa, potpuno su osušene.

Žutilo izazvano azotnim manjkom javlja se prvo na donjim listovima odn prvim i kreće od vrhova listova prema osnovi , na kraju se list suši. Može biti izazvano većom količinom žetvenih ostataka na manjoj dubini koji "blokiraju azot" . Još u kombinaciji sa slabo razvijenim korjenom zbog suše ...

Danas sam obisao parcele koje nisam stigao juce. Na jednoj parceli sa jecmom koju sam obilazio pre ovog snega zutilo je bilo preko cele njive, danas kad sam obisao jecam se zeleni zutila nema. Bice da mu je nedostajalo vlage...

Posle ovih silnih zutila morao sam i ja danas da obidjem svoja zita pre ovih najavljenih padavina i minusa, zito izgleda sada ovako, u pitanju je NS rapsodija sejana 10.oktobra

img2341.jpg
img2345.jpg

Malo je lošija slika,CCB Ingenio sejan 20.10.,setvena norma 200kg/ha,osnovno đubrenje eurofertil duofertil 38 400kg/ha,žutila-crvenila nema,samo neko belilo :sta:

Picture058-1.jpg
[/IMG]

citao postove od 50 i neke stranice do poslednje juce i pitam se jesam li jedini posejao sortu Šubu?!!! :sta: ima li ko da je sejao ili imao ogledno polje bilo sta?

Malo je lošija slika,CCB Ingenio sejan 20.10.,setvena norma 200kg/ha,osnovno đubrenje eurofertil duofertil 38 400kg/ha,žutila-crvenila nema,samo neko belilo :sta:

Picture058-1.jpg
[/IMG]
Pozdravili te Skali i Molder.
Inace, u tamo nekom mestu u Francuskoj se skupljaju nekakvi frikovi smatrajuci da je to najbezbednije mesto zbog ovog smaka sveta. Da si malo ranije istako ovu sliku, mozda bi se namlatio love od zimskog turizma.

Nije Šuba nego Suba,ja sam je imao prosle god.nista narocita nije bila.
Mislim da je ipak Šuba.
Na mađarskom se s čita š .
A slovo s se piše sz neka me neko ispravi ako grešim ali mislim da sam tako učio u nižim razredima osnovne.
Ovaj sneg lego pšenici ko budali šamar a meni baš i nije milo ,malopre sam ušao sa čišćenja ala je lepo ovim Beograđanima imaju dve sobe u stanu i ne misle na čišćenje snega :osmeh:

Mislim da je ipak Šuba.
Na mađarskom se s čita š .
A slovo s se piše sz neka me neko ispravi ako grešim ali mislim da sam tako učio u nižim razredima osnovne.
Ovaj sneg lego pšenici ko budali šamar a meni baš i nije milo ,malopre sam ušao sa čišćenja ala je lepo ovim Beograđanima imaju dve sobe u stanu i ne misle na čišćenje snega :osmeh:

Tako i ja znam. S=Š a SZ=S

Čita se ŠUBA naravno
Krlemrle pa ti svaštanešto znaš

E, pa hvala na komplimentu! O svemu imam pojma i ni u čemu nisam ekspert. :osmeh:

Što se tiče konkretno mađarskog jezika znam tek par najosnovnijih pojmova i fraza. Mogu da pročitam i pravilno izgovorim mada često ne znam šta znači. Kao mali sam i razumeo i govorio ali sam vremenom pozaboravljao jer nisam imao sa kime da pričam. Tek kada sam jedno kratko vreme radio u Bečeju, počelo ja da mi se vraća malo.
Rumunski nit' bolje nit' gore nego mađarski. Govorim srpski i slovački, a od stranih engleski i nemački.

ja sam ove godine posejao samo 1h i to samo zbog slame a rod ocekujem dobar jer sam podjubrio ovicijim stajnjakom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh