Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
psenica ce ove godine da bude top 1 proizvod,bice cena jaka negde oko 35 din a prosek neka bude 4t po kj !!!!!

Jedna slika koja objašnjava kako bauljar "radi".

psenica11.jpg

- - - - - - - - - -

Pre podne sam bio da vidim šta ima u pšenici.Fotoapart vidi bolje od mene.Ima baš mnogo bubica.

Danas sam obišao ovu parcelu,nema ni jednog insekta.

I ja sam bio danas malo po šetnji atarom i svratio na jednu parcelu gde i komšije i levi i desni imaju pšenicu.
Jedna je sejana oko 1.10 druga oko 10.10 i moja oko 25.10 .To mi je na putu za voćnjak pa sam često u prolazu.
Između ove prve dve ne vidi se skoro razlika ,toliko su guste da se ni zemlja ne vidi sa kraja njive,Žutila ima samo prvo sejana i to samo po jedna mašina sa krajeva.
miševa nema tek po koji ,sutra sam opet na voćnjaku pa će biti slika.

Komsijina psenica,predusev je bio suncokret,neznam da li je prskao sa pulsarom.
Da li je to od njega,sto su crveni listovi?
photo0229.jpg

Velika je slucajnost ako je samo na tim parcelama.. ja sam negde prskao pulsarom suncokret, negde nisam.. taj problem imam samo malo na pocetku njive gde je malo preklapano.. dok tamo gde nisam prskao nema nista..

Kod nas je covek sejao oko 5. 10. mozda je i prva posejana u ataru,danas sam prosao pored dve njive tog coveka i u obe ima zute krugove,jedino njegova psenica je pozutela sve ostale normalne...

Ja sam u nedelju sa prijateljem obilazio njegove pšenice,na ranijim rokovima setve ima tog crvenila,i ja sam se nosio mišlju da je od herbicida,dok nismo stigli do ove njive,koja je demantovala sve moje pretpostavke,naime njiva je bila više od 15god u parlogu,jer je pomalo močvarno sa trskom,ali ove godine je uspeo da obradi i da poseje pšenicu

Picture057-1.jpg
[/IMG]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh