Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moguće ,ali nikada nisu dali po mekom .Znam ufati se gužva ,otac ih tera iz njive kad je meko.

i kod mene danas navratili ovcari stari srecom prolazijo i primjetijo kako ulaze u njivu pa ih otero da nije vidijo ko zna sta bi ostalo od psenice vise nema kukuruzovine vecinom je sve uzorano pa sada pustaju gdje stignu

Pšenica je predusev,bauljar bi trebao da je krupniji i tvrdokrilac.Sutra ću izaći da pogledam .Bauljar uvlači pšenicu u zemlju .pre bihh rekao da je neki buvač

buhaitnistabljikin.jpg
buhaci.jpg
http://coleoptera.ksib.pl/search.php?img=25383
mislim da je ovaj insekt u pitanju najvise mi lici

imag1336.jpg

Једна од мојих њива, сејана око 10.10.
У зависности од сорте сејали смо од 120-145 кг/кј.

Ваљда ће све то бити добро. Велике су то сада пшенице.

Poslednja izmena:
Pre podne sam bio da vidim šta ima u pšenici.Fotoapart vidi bolje od mene.Ima baš mnogo bubica.

kad ih uveličam izgledaju ovako.

Nisam uspeo da ih uhvatim pošto se razbeže.
Ima i većih.

Popodne sam prskao.

Pšenica lepo napreduje ,jedino se po beličastoj boji vrhova lista vidi da je nešto smeta.

Poslednja izmena:
Kući sam imao fastak ,pa sam njega upotrebio.Na 5 kj 0,4 litra.

- - - - - - - - - -

Ova parcela je prekoputa od moje parcele.Sejana je pre 1.X ,koliko sam primetio ovde ima oštećenja od hemije.

Svaki k.... nas je snasao.Kako je vreme doslo jos ce mo morati pevati po njivama,da oteramo gamad(kojekakve bube):off_topic:.....

Kiraj jel misliš da je belilo vrhova listova prouzrokovano insektima?
Nema drugog objašnjenja.Slika ne može da prikaže pravo stanje .Belilo se javlja od nasipa kanala u većim ili manjim krugovima.Parcela je 5 kj a na 2 kj skoro da se ne vidi belilo.Pošto je dugo godina bila lucerka niklo je mnogo korova .Mesta gde su nikli uskolisni korovi ,tipa ljulj, su najviše naseljena sa ovim insektima.
Ovo je slika kad sam prvi put primetio da se nešto "dešava" ali mislio sam da će proći.Do sada nikada nisam prskao pšenicu u ovo doba .

Neće ga mraz srediti sigurno.Ukoliko dođe do golomrazice koja će "srediti" samonikli suncokret biće "sređena" i pšenica.Ja sam primetio jako puno potpuno žutih pšenicu u ataru.Kod mene ima žutila vrhova lišća ali u malim procentima.Recimo komšijina pšenica uz moju je cela njiva žuta dok kod mene samo u dva mala ćoška parcele.Sejali smo u razmaku dva dana-ja pre njega.

Juče smo komšija i ja obišli dosta parcela u jednom delu atara.Pšenica, na parcelama za koje znamo, da su prskane sa pulsarom ima, crvenkastu nijansu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh