Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ns 40s slikan jutros prilikom "hranjenja" miseva...

3589ab6.jpg

e3gi9.jpg

Ima i ovakvih oaza...
209m3is.jpg

Prateci od ranije,ne siri se.Deluje kao posledica prskanja jer odgovara sirini zahvata prskalice,a nema prisustva insekata.

Crvenilo, zutilo, insekti, hemija, suncokreti, golomrazice. Izgleda da cemo sa 600 hiljada da dodjemo do 500 hiljada hektara.

Не заборави и најопасније штеточине .. мангупи у сопственим редовима :off_topic:

Ne,nisu...Danas sam bas setao po njivi i trazio rupe od miseva.Tamo nema ni jedne rupe,a psenica nije pojedena,nego stala sa rastom.

Danas obilazio zito i tritikal,lepo se zeleni,redovi milina za gledati,nema ni zutila ni bilo kakvih buba. zito semenski,tritikal sa tavana.

vidim da pominjete žutilo na pšenici. to se i meni događa ali samo na jednoj sorti: renan. ima li kakav preparat da se sad u jesen poprska ili da se ostavi pa šta bude.
fotografija3d.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Ja sam do pred mrak setao atarom gotovo da nema psenice koja nema to zutilo. Takodje i jecam. Gledao sam nema nikakvih bubica a psenici samo zuti vrhovi. U mojoj psenici nema tog zutila ali mi je Jecam negde negde bas zut. Sta kazu strucna lica za ovo zutilo?

Zutilo se blago primetilo na psenicama sejanim na suncokretistu, dok kod psenica sejanih na kukuruziste toga nema i za nijansu je tamnija boja. I jedno i drugo je tanjirano. Rana setva nema nikakve veze jer komsija koji je posejao psenicu u semptembru do moje,sejane u oktobru, ima odlicnu gustinu i nema zutila, a sejao je na kukuruzistu i tanjirao je.

Evo i moje pšenice, u pitanju je NS 40S:

adyntf.jpg

oibtd.jpg

Prve dve slike predusev je kukuruzovinište a na trećoj suncokretište... Za sada lepo izgleda iako je relativno manje, al to me i nečudi pošto nije bacano mešano đubrivo... Ovih cikada nađem po koju, ali nije alarmantno, tako da nećemo prskati...

Kod mene se javlja na Ns-40 a na ostale za sada nemaju to žutili. Iz instituta sam dobio informaciju da je to posledica suvog i jakog vetra koji je bio u Banatu kada je pšenica bila u fazi 2lista.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh