Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
dsc09774.jpg

Simonida sejana 10. oktobra na potanjirano sojiste, dobila 80 kg MAP a, i 80 kg UREE po kj. Baceno 150 kg semena po jutru.

Pšenica je predusev,bauljar bi trebao da je krupniji i tvrdokrilac.Sutra ću izaći da pogledam .Bauljar uvlači pšenicu u zemlju .pre bihh rekao da je neki buvač

buhaitnistabljikin.jpg
buhaci.jpg

Jeste buvac,imam i ja toga(7kj),na suncokretistu,prvo sam mislio da je od Pulsara,cekam da sine malo sunca da je ospricam.

Kod mene u ataru gde je predusev zito,propadanja ima na celoj njivi,a tamo gde ima mnogo ovrsene mase jednostavno nepostoji,j..e ga neka jeftika:haha:..

Ove godine bi problem mogao biti tzv "zeleni most" . Rano uradjena strništa , rano skinuti usjevi , zatim došlo malo kiše pa toplo vrijeme i dugo u zimu bez mraza . Pšenica je već dosta velika , mraza negdje nije ni bilo pa su insekti i gljivice imale zeleni most , tj biljnu masu da prelaze sa jedne na drugu i prežive . Problemi karakteristični za toplije krajeve , gdje se koriste totalni herbicidi poslije žetve da se "očiste" njive od nametnika al klima se definitivno mijenja pa će biti još svakakvih čuda ovde .
Zamislite kad bi kojim čudom prošla cijela zima bez mraza pojavilo bi se sve i svašta.

Naletim na neke snimke kako Ameri napasaju krave u pšenici tokom zime i rano s proljeće :sta: . Nisam za to nikad čuo , a raspravljaju o računici kada prestati sa ispašom i da su prinosi manji par procenata kad se krave puštaju nekoliko puta . Svašta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh