Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
bojcetic da pogodim prva slika je sejana oko 25.-30.10,a druga slika negde oko 15.10.?

- - - - - - - - - -

Sasap , dosta bolje izgleda iz ovog ugla.
@Mindjušar , to je direktna sjetva u kukuruzište i lucerku , jelda?
Super je , tipujem da će u kukuruzu bolje roditi.
Na detelinu je bačeno 400kg/kj eurofertila,šta ostane posle pšenice sadi se voćnjak,a na kukuruzište bačeno nešto smešno,valjda 100kg/kj,ali nisam siguran,bačeno je ručno AKO je bačeno

prva slika je 21.10, a druga 20.11. Jako mi je malo porasla za mesec dana :sta: Predusev kukuruz koji je dao oko 3800kg/kj uz ful ful djubrenje. Pre setve podjubreno sa 150kg/ha Map i sa 100kg/ha Urea. A sejana je oko 10.10 (nisam siguran)
edit:
sad sam proverio sejano je 12.10 pre podne :osmeh:

Da upravo tako. Ok ako je super. Meni je to mrsavo koliko je napredovala za mesec dana. Mozda previse ocekujem? Sejem psenicu prvi put samostalno. Primetio sam par rupa od misa, ali nisam stigao da ih nahranim cinkfosfidom. To cu sl vikend odraditi.

Da upravo tako. Ok ako je super. Meni je to mrsavo koliko je napredovala za mesec dana. Mozda previse ocekujem? Sejem psenicu prvi put samostalno. Primetio sam par rupa od misa, ali nisam stigao da ih nahranim cinkfosfidom. To cu sl vikend odraditi.

Moja psenica je blizu seoskih kuca na njoj je svakodnevno lovilo miseve najmanje 5 komsijskih macaka, evo vise nema ni jednog misa :osmeh: pretpostavljam po tome sto macke vise ne dolaze. Suzbijanje miseva prirodnim putem :osmeh:

Nisam znao za ova djubrenja , al da nije toga za kukuruz lucerka je br 1. a za pšenicu neznam baš . Za kukuruz nema bolje zemlje nego prve godine poslije soje i druge godine poslije lucerke. Znači mindjušar one tamo godine opali tu kukuruz i sve poslije soje pa nakrivi kapu.
A prase se još nije sleglo ni ono od prošle opklade pa da nebude previše.

@Sasa P
Ova parcela je od sela 100m (vide se kuce u pozadini). Macke se izgleda ulenjile u mom slucaju :haha:

mindjusar ona psenica je prelepa ,secam se kad si sejao si slikao,jedna je na detelinu sejana!!!!!!!!!!!!!!!!jako lepo izgled no till
ja sam danas moju obisao sejanu 12 nov,ima po neko seme je napolje i po neku u suvo ali vecina je u vlagu i pustilo je klicu na dole i krenulo ka gore...sta ce biti sa tim apacem videcemo
i jedno pitanje dali se psenica samo bokori do zime a posle izbijaju primarni klasovi???ili i na prolece se bokori??

evo moje psenice 2u1::jako_besan::
5me2x1.jpg

Nisam znao za ova djubrenja , al da nije toga za kukuruz lucerka je br 1. a za pšenicu neznam baš . Za kukuruz nema bolje zemlje nego prve godine poslije soje i druge godine poslije lucerke. Znači mindjušar one tamo godine opali tu kukuruz i sve poslije soje pa nakrivi kapu.
A prase se još nije sleglo ni ono od prošle opklade pa da nebude previše.
Kakvo prase? Nije moja nijedna njiva od te dve

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh