Gorski Car
Član
Kao prvo-želim da shvatiš da mi nije cilj da te zaje...am,nego ako uspem da doprem do tebe,da sam dođeš do nekih zaključaka
Na 120ari druže treba da ovršeš bar 7t,to treba da ti je CILJ,meni je osnovno pravilo koje je uvek predamnom da očekivati mogu samo ako i uložim-dam SVE od sebe,al nemoj mene gledati,ti gledaj SEBE i svoje mogućnosti,a ne svoje zemljake i njihove prinose-ti si jedna PERSONA i ako ostali tako rade-nemoraš i ti,i u školi se prepisivanje nevrednuje
U materijalne mogućnosti ničije neulazim,priprema ti je dobra,raspored LOŠEG semena (pretpostavljam da nije dorađen-selektriran i zaprašen,nego onako iz kombajna-ako grešim,IZVINI) je UŽASAN,i najgora sejalica je bolja od najboljeg vikona!
"Uštedeo" si 200eura-trebao si baciti 250-300kg MAPa-ali će ti se to vratiti kao bumerang,sa manjkom od 2t na tvojoj parceli-što treba da predstavlja zaradu
Ako uvrh svega nemisliš ni prihranu da baciš-nego samo posvećenu vodicu-pokušaj sebe zamisliti da 8meseci živiš recimo na pivu,da uopšte nejedeš-takva će biti i tvoja pšenica ako misliš samo folijarnu prihranu da joj daš
Ureje 300 kg tu na sneg i sredinom aprila 150kg ANa,ali znaj da si već 2t ZEZNUO-ili da bolje razumeš-prodao si 2t na zeleno za 200eura
Seme je selektirano(trijereno) zatim tretirano ceretanom, nije baceno pravo iz kombaja. Razumem ja tebe da zelis da mi pomognes ali kako rekoh parcela je jaka zaorao sam balegu i izmet tj dosta prirodnog djubriva zato nisam ni bacao NPK. Nije to tako lose kao sto izgleda na slici videces za 15tak dana kad izbaci novu sliku kad ozeleni. Sto se tice djubriva razmislicu dobro sta cu raditi na prolece nece ostati gladno sigurno. Nisam razmisljao o bacanju vestaka jer je ova parcela bila kao prekrivena stajnjakom nije to obicna njiva koja dugo nije radjena nego pasnjak od 20 godina. Ovde vazi pravilo kad se pretera sa djubrivom psenica polegne ili pregori od suse "takvo je zemljiste" zato se i ne zalecem sa preteranim djubrenjem. U svakom slucaju nece ostati gladna.