Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potrovali miševe,dvojica za dan ipo obišli 98kj INGENIO

Picture049-1.jpg
[/IMG]

KOMAROM
Picture051-1.jpg
[/IMG]

KOMAROM
Picture050-1.jpg
[/IMG]

Ova je sejana za gruberom 29.10.sorta Balaton,140 kg/kj

Picture048-1.jpg
[/IMG]

Ima malo na uvratinama dupliranja herbicida u soji,ništa strašno, INGENIO

Picture046-1.jpg
[/IMG]

Poslednja izmena:
Kolika je površina na drugoj slici? I ja sam danas obišao jednu parcelu na koju je svima zinulo **greška pa da vidim da nije neko udario tablu.Ima 16ha. Nešto pšenica ostalo oranje.

- - - - - - - - - -

4zys5l.jpg

Evo i moje psenice:
slika1127.jpg

Pred usev parlog od 20 godina, agrotehnika:eek:ranje,tanjiranje,razbacivanje semena ciklonom zatim drljanje. Sorta je tavanusa,ambarusa,kako je vec ko zove,druga reprodukcija "Renesanse". setvena norma 3kg semena po aru, posejana 2.11,nije jos 100% ozelenela ali polako izbija svako baceno seme, uslovi za nicanje vise nego idealni. Parcela orana za kukuruz ali sam zbog ovako lepog vremena ipak odlucio da posejem psenicu da bi strnjiste posle zetve tretirao totalnim herbicidima jer parcela nije radjena 20 godina.

Poslednja izmena:
I kod mene situacija sa Balatonom ista.baš kao što kaže kolega baš je tanak.al bitno da u vrši dobro sipa:bravo:
bilo mi glupo da stavljam slike nisu kao te vaše za izložbu ali može da prodje.kod nas je za sada samo niklo ono što je sejano u tanjirano i valjano.ono iz oranja još se ne pomalja.

sejano 20.10. 200kg/ha slikano za vikend
ovo je sve tanjirano tri puta i tanjirača je išla do osovine ali nije moglo bolje da se zatrpa ovo za kombajnom

Imao sam i ja tih parcela "daj ša daš" da bi se privele kulturi.Naj lakše pšenicu.

A jel ciklonom bačeno još štogod osim semena?

Na ovoj parceli baceno je samo seme, vestak nisam bacao zato sto je ova parcela bila pasnjak na kome su pasle ovce 20 godina ima dosta prirodnog djubriva. Na prolece kad prskam od korova bice jedna folijalna prihrana i to mu je to. Ne ocekujem neki preterano veliki prinos vise mi je da parcelu pustim u rad. :ppozdrav:

Koji prinos očekuješ,tj koji ti je cilj ovakve agrotehnike,jer očito nemaš jednak raspored zrna-zrna iz kombajna? Po meni,NEMOJ SE LJUTITI,uložio si samo dobru volju u proizvodnju

Koji prinos očekuješ,tj koji ti je cilj ovakve agrotehnike,jer očito nemaš jednak raspored zrna-zrna iz kombajna? Po meni,NEMOJ SE LJUTITI,uložio si samo dobru volju u proizvodnju

Druze ova parcela je 120 ari nesto vise od 2kj. Neka rodi i 4 tone ja sam zadovoljan jer od ulaganja imam samo 40l nafte. Nisam smeo ni da se zalecem sa nekim preteranim ulaganjem jer kako rekoh parcela dugo godina nije radjena, na njoj je paslo oko 50 ovaca,desetak koza, da ne nabrajam sitnu zivinu, znaci parcela visegodisnje djubrena prirodnim djubrivom . Uzeo sam je u zakup na 5 godina"prve godine gratis" ovo je prvi usev na njoj videcemo kako ce se pokazati. Seme je ravnomerno baceno cak i ovde gde se ne vidi da je bas najbolje nikla i tu je u fazi nicanja samo se na slici nevidi bas najbolje jer je danas bas oblacno a slikano je mobilnim telefonom 2mp.
Sto se tive ovog rasporeda zrna-zrna iz kombaja stvarno ne razumem sta si sa ovim hteo da kazes?

Poslednja izmena:
Kao prvo-želim da shvatiš da mi nije cilj da te zaje...am,nego ako uspem da doprem do tebe,da sam dođeš do nekih zaključaka

Na 120ari druže treba da ovršeš bar 7t,to treba da ti je CILJ,meni je osnovno pravilo koje je uvek predamnom da očekivati mogu samo ako i uložim-dam SVE od sebe,al nemoj mene gledati,ti gledaj SEBE i svoje mogućnosti,a ne svoje zemljake i njihove prinose-ti si jedna PERSONA i ako ostali tako rade-nemoraš i ti,i u školi se prepisivanje nevrednuje
U materijalne mogućnosti ničije neulazim,priprema ti je dobra,raspored LOŠEG semena (pretpostavljam da nije dorađen-selektriran i zaprašen,nego onako iz kombajna-ako grešim,IZVINI) je UŽASAN,i najgora sejalica je bolja od najboljeg vikona!
"Uštedeo" si 200eura-trebao si baciti 250-300kg MAPa-ali će ti se to vratiti kao bumerang,sa manjkom od 2t na tvojoj parceli-što treba da predstavlja zaradu
Ako uvrh svega nemisliš ni prihranu da baciš-nego samo posvećenu vodicu-pokušaj sebe zamisliti da 8meseci živiš recimo na pivu,da uopšte nejedeš-takva će biti i tvoja pšenica ako misliš samo folijarnu prihranu da joj daš
Ureje 300 kg tu na sneg i sredinom aprila 150kg ANa,ali znaj da si već 2t ZEZNUO-ili da bolje razumeš-prodao si 2t na zeleno za 200eura

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh