Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hehe sad ce ispadne da je bolje ko je kasnije posejao psenicu oko prvog novembra kao ja hehehe :)

@Krlemrle svaka cast uredne parcele nema sinora sa komsijom. Ovde kod nas em sto su usitnjene parcele jos i se zbunovi nalaze na sinorima tako vise smeta nego sto koristi gde nema zbunova vlasnici parcela se redovno svadjaju ko je kod koga presao.

Evo ga konačno jedan da me ne zavitlava.
Nisu ni moji Kikinđani baš uštrojeni od svađa i bodenja brisama zbog međe, samo eto, moj komšija i ja smo u nekim normalnim komšijskim odnosima. Žito se kod nas seje tako kao na slici - samo nastaviš po komšijinom tragu, a kukuruz i suncokret sejemo na po 35 cm od međe tako da dobijemo 70 od njegove poslednje do moje prve vrste, kao da je ista njiva(ako se potrefi da je ista kultura zasejana).
Prema nekim drugim komšijama bih rado postavio "berlinski zid" ili makar živu ogradu samo što bi to išlo jedino meni na štetu. Morao bih da žrtvujem svoje dve vrste da bih sprečio njega da mi odore te dve vrste. :sta:

Da se vratimo na temu i na slike. Nek se zna i to da je komšija(leva polovina slike) tri puta tanjirao teškom tanjiračom u netarupirano suncokretište i posejao IMT sejačicom sa diskosnim ulagačima i izvaljkao kembridž-valjkom, a ja(desna polovina) sam plitko uzorao baštenskim plugom sa drljanjem u istom prohodu na prethodno istarupanom suncokretištu, zatim još dva puta podrljao i posejao stotinak godina starom, konjskom sejačicom sa raonim ulagačima i na kraju izvaljkao glatkim valjkom.

E, da! Komšija je posejao nedelj' dana ranije.

Jedna od mojih parcela:
Zaorano 180 kg/ha MAP-a,setva obavljena 20.10. Posejano 400 kg/ha,sorta "Tavanica",sejalica IMT 623.
Jednom rečju-ekstenzivno...

P1120033.jpg

Ovaj šoder gore,s desne strane je "slučajno" izručen kod mene,kao napravljen put.Lepo,samo je trebalo da bude bar 1m desno...

P1120034.jpg

I ova gomila šuta,s desne strane,neko došao i izručio...Opet kod mene...

P1120035.jpg

Ja sam ipak danas neplanski završio setvu.
Prvo sam očistio od rđe jedan stari plug,zatim sam malo pročistio noževe na RD a potom sam sakupio ostatke tretiranog semena (žao mi bilo da ga bacim ).
Parcela cc 300 m2 uzurpiran državni posed pored ulaza broj 4 na imanju.

Ovo sam planirao malo više zbog kojekakvih proba sa UAN-om tj koncetracijama u porastu.
Pa da ne bih išao na njivu svaki put kada mi nešto padne na pamet tu je pri rucu.
Valjda inspektori iz opštine neće pisati neku prijavu.

@Quercus jel imaju te kuće struje ,nema nigde bandere:sta:

koliko treba psenici da nikne,u ovim uslovima,sejana je pre 8 dana i to u oranu zemlju?ja mislim bez 30dana nista

Danas sam gledao kod komšije pored voćnjaka razorao je detelinu "posejao" ciklonom i vozao veliku tanjiraču do besvesti. oko 5 novembra.
Ne mrda.

ja sam isao kembridzom jednom ali sam trebao jos jednom ne zbog grudvi vec zbog sabijenosti.ali koliko vidim vreme ce ici na ruku,videcemo na kraju.
Nije kasno ni za novu godinu da me obraduje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh