Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod nas ali danas pun atar kombajna.Juče je većina izašla i svi do jednog se zagušili pa kući na odgušivanje.Predveče sam išao u S.Mitrovicu i uz put nisam video ni jedan jedini kombajn u ataru.Da li su kod nas tako vredni ili sile da nema dalje. :sta:

Mi smo probali prekljuce i uradili usluzno 1 ha. Tu parcelu je zgazio led 11. maja. Kombajn se nije gusio , ali je slama bila jako vlazna a vlaga zrna oko 16 sa prinosom od nekih 1600-1800 kb/ha. Covek psenicu nije predavao vec je ostavio da hrani svinje. Za sad kod nas niko ne izlazi da radi, bilo je 2-3 pokusaja. Ako se danas zadrsi iole stabilno vreme mislim da ce zetva ozbiljnije krenuti u ponedeljak.

Mi danas skinuli jednu parcelu od 18 ari, prinos 26,5 dzaka(dzakovi mislim da nisu laksi od 45kg, ali videcemo sta ce vaga da kaze). U pitanju seme NS40s, mi prezadovoljni. :ppozdrav:

Ja danas skidao usluzno jecam.I sto kaze Matic i kod mene je malo falilo da zaglavi.Sirovo dosta.Sledeca nedelja ako bude lepo vreme bice udarna za psenice.Kod nas jos niko nije poceo.Kod mene su zrele i simonida i ns 40s ali kad je vreme ovako vlazno i jos nema cene psenice necu da zurim.

Juče posle pokošenog graška išli da probamo kobajn u žitu.Pokosili parcel oko 2 kj tačnije 1 ha 21 ar 18 m ,sorte na njoj su bile apač,balaton,ingeni,osimonida I ferija.Zadnja parcela pa je sve što je preostalo od semena ubačeno ,naravno ne zajedno nego kako se trošilo.Dve godine je bila soja bačeno 150 kg mapa+ SAN 250 po kj iz dva puta,prskano tezisom I presingom.Danas meren vlaga na vise otkupnih mesta kretala se od 15% do 16,6 a hektolitor od 0,750 o 0,790 .Verovatno zavisi kako je zahvaćen uzorak jel je u prikolici bilo mešano sve sorte. Prinos 8380 kg sa vlagom 15 % ,primesama 3% I hekt.0,76.

Danas zavrsio Simonidu,40 metara po kj,vlaga 14.4 ,hl.80.1.Kod mene nista ne uzimaju za susenje ako vlaga nije preko 15.Otkupljuje se za mlin u Senti.Za cenu se jos nista nezna

ja sam danas imao prosek oko 3t po lancu, vlaga kao i juce 13,5 hektolitar danas manji 78... kombajni samo zuje po ataru ,guzve na kantaru..
imao sam i problem sa vodenom pumpom, procurela, do skoro sam je remontovao, ujutru montaza pa nastavljamo

јуче смо урадили 2-3 њиве где нам је био ns 40s и могу рећи да сам поприлично разочаран. зрно мало и ситно, никакво, на свим њивама. не знам за сада колико ће бити по кј, али знам да је влага била 14.3 и да је хектолитар био катастрофа, 71.7.

Ja sam juče skidao Ingenio i prosek je oko 4600kg/kj,a na istom potezu NS 40 oko 4100-4200kg/kj.Naravno sve je bilo u SRP-u.To su mi bolje njive sa boljim pšenicama.Danas ulazimo u pologe i njive gde je ležala voda.Očekujem manji rod.

Danas probao da radim simonidu,malo stelovao kombajn,uradio 1. kj 3900 kg , vlaga 14.8,hektolitar 79.8,ako i cena opali bice::novac::sutra nastavljam ako nema kise nocas.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh