Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hektolitar je bio 80,3
Sto se tice agrotehnike, 2x tanjiranje, setva oko 20.10, posle toga valjanje u jesen. Opet valjanje u prolece. Od djubriva, 180 kg/kj NPK 3x16, prihrana AN-om iz 2 puta 100+70 kg/kj. Zastita od korova sa Tezisom. Prvi tretman protiv bolesti sa nekim izraelskim preparatom (mrzi me sad da ceprkam po papirima da nadjem naziv), i druga zastita u cvetanju Duett+ Fastac.

Svaka čast Oldtimer ! Ubacujte slike govore više od hiljadu reči.Danas pauziram da se vlaga svede na idealnu,možda padne neka manja parcela predveče.
nisam baš nešto zadovoljan Tezisom na par mesta je probila trava vidi se na slikama što sam postavljao.Jedino sam zadovoljan sa njegovom ceneom plaćen pre neku godinu 150 din kesica imam i za sledeću.

Ja danas isao da obidjem zito. Jos je jako. Najranije u sredu ce se kositi. Od trava nista nije probilo, sem sirka na tragovima od prskanja ponegde. Prskano Larenom po ceni od oko 2.5e/ha

I mi smo postigli lični rekord da Simonidom, 6600Kg/ha. Zemlja treće klase i bila je polegla 80%. Kombajner tvrdi da do sada nije video bolje žito a da je bilo toliko poleglo.
Agrotehnika je sledeća: MAP 200Kg/ha, SAN 250Kg/ha, prva žaštita Artea a druga žaštita Duett ultra.

Predali 42 tone sa 5ha, tako da je prosek ovogodišnje pšenice 8,4 t/ha, ili 46 meteri po kj. Hektolitar 80. Agrotehnika u fulu. Da ga nije spržila ona vrućina, sigurno bi bilo preko 9t/ha. Samo još cena. Moraću da napišem jedan članak protiv vlasti. :)

јуче смо урадили 2-3 њиве где нам је био ns 40s и могу рећи да сам поприлично разочаран. зрно мало и ситно, никакво, на свим њивама. не знам за сада колико ће бити по кј, али знам да је влага била 14.3 и да је хектолитар био катастрофа, 71.7.

Takodje NS40s los prinos. Malo vise od kj skinuto 2510 kg. Vlaga 13,5; hl 70,8; prljavstina 5% U svakom slucaju bice vise nego sto sam ulozio, ali nije to, to.

Danas kasn popodne izleteli na dve parcel na pored puta sorte Ferija I farineli parcele male jedna oko 1 kj ( 5850 m2) druga oko 3/4 kj (3808 m2) curilo solidno odokativno oko 6 t ukupno,ne bih znao koja je bolja otprilike podjednako. Sutra merenje pa tačni rezultati. Malo slika

- - - - - - - - - -

Nešto me zeza komp izvinite za nepreglednost teksta.

Juče pokošena Zvezdana vlaga 12.6 prinos po k.j. 4.652 kg nije bila polegla. Od agrotehnoke 100 kg Mapa i 50 kg Ure-e po k.j. pre setve i prihrana 100 kg Sana polovinom Marta takođe po k.j. i odrađena dva tretmana fungicidima i prihrana preko lista.

Takodje NS40s los prinos. Malo vise od kj skinuto 2510 kg. Vlaga 13,5; hl 70,8; prljavstina 5% U svakom slucaju bice vise nego sto sam ulozio, ali nije to, to.

Дуле, ево како је изгледала NS40s.

imag1758.jpg

imag1764.jpg

А следећи дан је рађена звездана која је имала хектолитар за 8 већи.

imag1746.jpg

- - - - - - - - - -

oldtimer свака част, ти си први од кога чујем да је ове године похвалио NS40s. Свима који су радили, нису били задовољни и кажу као да то није то семе од прошле године.
Чини ми се, кан да га јеукувало оних пар дана када је упекло.

@KAMENI
Poceo je Mika Kardos nesto sitno usluzno. Rada Katic juce je krenuo. Drug radi kod njih u prevozu i kaze da su prinosi oko 3000-3500kg/kj. Draga Lubenicar je imao 4000kg/kj Mika mu kosio.

Mislim da sad netreba pisati javno koliki su prinosi,i neke rekorde,jel kad nam posle skinu cenu.reci cemo drugi su krivi ,a sa ovakvim pisanjem sami sebi skacemo u stomak.;;

Kod nas prinosi ne idu u nebo kao kod nekih,prosle godine je bilo tako i kod nas-sad je za 20% losiji prinos,ali sam se iznenadio kada sam na dva razlicita mesta predao psenicu sa hektolitrom 85.5 i 86.5...na vagi nisu verovali-merili opet i opet...ali kao copy-paste-hektolitar uvek isto...

Mi smo juce merili vlagu na Balatonu i bila je 14, tako da cemo verovatno sutra ili prekosutra da vrsimo. Ako se pogleda da je to kasna sorta, a vec je spremna za vrsidbu, pretpostavljam da i prinos nece biti neki, sitno je zrno.

Ovrseno 2 lanca 6340 kg,hektolitar 75,vlaga 13.28,150 kg Azohem 3x15,u prolece dva puta po 100 kg Sana,prvo prskanje Presing+metmark,drugo Duet ultra+fastac,sorta Ns 40s,setvena norma 170 kg po lancu,mislio sam da ce biti vise,ali sta je tu je...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh