Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne nadam se jacoj ceni od nekih 19-20 din, a ova od 28 mi je jako ne realna. Bojim se da ce i 18 biti san snova.

Moramo praviti skladišne prostore ko naš član @mačvanin@što sad radi, i prodavati kad mi hoćemo a ne kad moramo.....jer kad moramo nije povoljna cena...

Realno bi bilo da bude ipak razlika u cijeni zemlje i zakupa zavisno od kvaliteta , pa da npr mi u Bosni nadoknadimo više djubrenja i manji prinos nego u Bačkoj . Najviše nadrljaju ljudi baš u Vojvodini ali gdje je zemlja niže klase , a isto skupo ju plaćaju.

danas sam malo obilazio psenice i bas sam se iznenadio,sve one vrhunske psenice su polegle gotovo 70% pa i vise,neznam kako je stanje u drugim mestima ali ovo nista nevalja.

I kod nas je otprilike tako.Sve što je iole dobro poleglo je više ili manje.Tako se i mogu razlikovati dobre pšenice od onih osrednjih ili loših.Ne sekiraj se ništa i žena ne rodi dok ne legne.Ja sam uvek najbolje prinose(često i rekordne za moj kraj) imao upravo kad njive polegnu 10-20%.Ne mislim da od oluje legnu na zemlju već ovako od kiše i vlage usled svoje težine se izkomešaju i nakrive.

@diklofen

Kakva je situacija tamo gde si tretirao regulatorom rasta?
Ja sam prskao sa cycocelom ali dosta kasno za taj preparat.Što se toga tiče uspelo je 100% ali sam grešku ja napravio.Meni ciklon baca 12m a ja išao na 10 m da bi i sa prskalicom mogao u te tragove.Polegla mi je samo tu gde se cikloni preklapali.Zato ću da širim krila prskalice na 12m i iduće godine tih problema neće biti.

danas slikano,poleglo 90% a ima puno takvih njiva.
attachment.php

ovo je moja najgora parcela koja nije bolesna vec je platila danak zbog velikih kisa a kasnije zbog duge suse 0d 45dana,zemlja je ispucala toliko da moze noga da se stavi,dobra stvar je ova kisa a i zdrav klas koji ima dobra zrna tako da ce biti bar nesto,ova parcela je 2008g dala 8th ali sada je druga prica,na toj parceli sam uradio i kontrolu sa djubrivom,od polovine slike pa levo je bacen suboticki 15:15:15 a druga polovina austrijski kvalitetniji, i to 400kgh i 300kg kan. sto je najgora stvar prosle godine sam bacio u kukuruz kan i ureu svaki drugi red i sada se sve poznaje na redove a to nebi smelo da se desi kada bacis 700kg po h,kao da je djubre negde nestalo,nikada se to nije desilo.
attachment.php

ova poslednja je iz iste parce ali manje se zadrzavala voda i situacija je bolja,takodje djubreno subotickim nekvalitetnim kamenom ali izgleda da ima malo i djubra u njemu:osmeh:
attachment.php

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh