Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja malo obišao pšenice,favorit trenutno balaton malo gušći ,140 kg po kj do kraja vidimo.
Ova kiša došla u pravi čas.

ja sam sejao apac na 250 kg po h u nekim parcelama, izbacio je male klasice, mislim da ce biti sitno zrno, ali nadam se da nma kilazi nece omanuti? mislim da 220 kg po h je dovoljno za apac

On takav klas ima u principu,a i sitno mu je zrno.Pred zetvu prosle godine kada sam protrljo klas,pomislio ovde nece biti nista.Medjutim imao prinos skoro 6t/h,sto je zadovoljavajuce bilo u tadasnjim okolnostima:setva,nicanje,agrotehnika...Inace setvena norma je bila:200kg/h- deklarisano seme.

POBEDA
attachment.php

BALATON
attachment.php
attachment.php

Maloprije bio akademik Denčić na televiziji i prognozira rekordne prinose pšenice.Toliko o diskusiji od pre neki dan gde su neki kukali kako će pšenica podbaciti i kako su usev pšencei u lošem stanju

250520131194.jpg
Ovo bi trebala da bude Simonida.Kupljeno semena u poljo apoteci.U sredinu parcele je posejano moje seme Simonide jer mi je pofalilo ove semenske a razlika je kao nebo i zemlja.Ova u sredini je višlja za skoro 15cm i vlatala je dosta ranije od semenske koja je vlatala tek pre nedelju ipo dana.Šta su mi ugurali od semena nemam pojma.

Maloprije bio akademik Denčić na televiziji i prognozira rekordne prinose pšenice.Toliko o diskusiji od pre neki dan gde su neki kukali kako će pšenica podbaciti i kako su usev pšencei u lošem stanju
Isti taj Dencic je i prosle godine prognozirao rekordne prinose tako da njegove prognoze bi uvrstio u klasu sa vremenskim prognozama na RTS1!

Isti taj Dencic je i prosle godine prognozirao rekordne prinose tako da njegove prognoze bi uvrstio u klasu sa vremenskim prognozama na RTS1!
videcemo kad pocne zetva dal ce biti rekorda ili ne,to su stare price ispred zetve i u zetvi,sve to ima cilj da obori cenu psenice.nebih se unapred radovao sto se prinosa tice jer sve vrhunske psenice su ugrozene velikom kolicinom padavina koja se predvidja u buduce.

Pogledaj sliku koju sam danas postavio.Nešto mi sve liči da je Zvezdana u pitanju iako sam sejao deklarisanu Simonidu a ona skroz drugačija od Simonide. :sta:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh