Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima jos uvek cveta,mozda je moglo malo ranije da se prska ali nisam stigao,imao sam obaveze oko suncokreta i kukuruza.

Psenica generalno ima cenu pribliznu kukuruzu. Ulaganja finansijski su slicna. Kod psenice se malo nafte ustedi na obradi, ali zato se pare daju na fungicide. Daleko je lakse postici 5t/kj kukuruza nego psenice. Vec sam pisao, da mogu naci resenje za diabrotiku, sejao bih kukuruz na kukuruz kao Momo Saric.

poz, ako moze sto hitniji odgovor, sa cim je najbolje da isprskam protiv leme, i koja je cena preparata koliko ide na h, i tako to. hvala

Sigurno rešenje 150ml/ha Fastac insekticida.Cena je okvirno od 4600-5200RSD/1lit kod nas.
Naravno ako njega nemaš može Sumi Alfa,Nurel D,Vantex,Perfektion....to su neke jeftinije varijante ali u odrade posao.

@ddragan@Nebih da popujem kod nekog ko proizvede ovakvu pšenicu,ali zar nisi malo zakasnio sa zaštitom ,nekako se posve istrebila od cvata (završeno)...:sta:
Spasoje evo kako izgledaju ove sto su pri kraju sa cvetanjem,trebalo bi da je efekat zastite jos uvek dobar jer nije zavrsila cvetanje,sta mislite?
Alinea
fotografija07341.jpg

Apac,ovde je pravo vreme cini mi se za zastitu
fotografija07471.jpg

A ima i ovakvih,Eurofit tek izbacuje klas,ali je prskan i on posto je ista parcela sa Apacem a kasnije neznam da li cu vremena da imam.
fotografija07451.jpg

Odlican klas ima(nisam imao nista drugo pri ruci za uporedjivanje)
fotografija07511.jpg

Govorite o isplativosti pšenice.Naš bivši član @minđušar @mislim da i neseje kuku. ,samo pšenica i soja.Kako on onda ide napred?
@ddragan@Nebih da popujem kod nekog ko proizvede ovakvu pšenicu,ali zar nisi malo zakasnio sa zaštitom ,nekako se posve istrebila od cvata (završeno)...:sta:
sta se desilo sa ovim mindjusarem( citao sam ostale ostove , i video sam da je bio bas aktivan)

Svako ima nešto što mu više leži , može se i na pšenici zaraditi , meni recimo tolko nepaše jer negdje mogu rijeke zimi da poplave , a negdje ima problema sa ležanjem površinske vode , negdje je čak ph tolko nizak da nepogoduje pšenici .

prskao sam se decisom protiv leme, za koje vreme treba da odreaguje da je unisti? jedino sma decis nasao baerov preparat, nahvalili ga samo tako

Išao u NS. Od Rače do Iriga 80 % je pšenica .Generalno su u jako dobrom stanju .Ima pologa kako gde ali nije strašno ,baš onoliko da može izvući max. prinos.Međutim cena ????????:sta: Drugih kultura gotovo da i nema ,možda par njiva kukuruza.To je naravno što se vidi sa ceste .Možda je u unutrašnjosti drugačije stanje.....

Išao u NS. Od Rače do Iriga 80 % je pšenica .Generalno su u jako dobrom stanju .Ima pologa kako gde ali nije strašno ,baš onoliko da može izvući max. prinos.Međutim cena ????????:sta: Drugih kultura gotovo da i nema ,možda par njiva kukuruza.To je naravno što se vidi sa ceste .Možda je u unutrašnjosti drugačije stanje.....
Danas mi bio kooperant (otkupljivac robe i prodavac repro materijala) Kaze da ce u zetvi istaci cenu od 16 dinara za kilogram. Obojica smo bili nezadovoljni, ja zbog male cene, a on zbog minusa na onom sto je dao na paritet. Jesenas sam od njega uzeo MAP(12 52) u paritetu 1:3, sto ce me sada kostati 48 000 dinara za tonu, a jesenas za kes bi me kostao preko 60 000.

psenica ce mozda biti jeftina posle vrse a kasnije to nece biti slucaj,otkupljivaci ce pokusati da pokupe sto vise moze od ljudi kojima je nuzda da prodaju psenicu,postoji jos jedna stvar,kao prvo zetva nije pocela a psenica nije u kondiciji kao prosle godine,neverujem da ce prinos biti kao prosle godine,ima jos mesec dana do zetve a vec danas metorolozi najvljuju zetvu pa videcemo sta ce biti na kraju,Kukuruz ce ove godine podbaciti sigurno jer u vecini mesta gotovo da nije i nikao kako treba,jecam i ovas su veoma tanki jer nije bilo padavina bice nestasice stocne hrane na jesen a svi znamo kakva je bila prosla godina,tako da mislim da jos nije sigurno koja ce cena psenice biti

Pa kod mene je psenica u jako dobroj kondiciji, cak mogu reci da ne pamtim da je nekad bila bolja. Takodje je ima posejano da isto tako ne pamtim da je nekad u potesu bilo toliko. Ako cena u zetvi bude 16 kao sto mi ovaj rece prodacu je direktno sa njive. Jedino se bojim grada, posto vise raketa nemamo, a vreme se muti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh