Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vlatala je kasnije od Simonide koja je posejana na istu parcelu istog dana pa zbog toga pretpostavljam da nije Sida u pitanju.

Isto imam posejanu zvezdanu i stvarno sam dao vise prehrane i osnovnog djubrenja nego sto je bacano na okolnim njivama i nigde polegnutog a u okolini ima polegnute psenice. Od samog nicanja je lepse izgledala od okolnih psenica pa i sad.

nesko ako si u mogucnosti ajd postavi ovih dana neku sliku zvezdane.ja bih je sejao iduce...

- - - - - - - - - -

maticu kakav klas ti ima simonida i jesu li klasovi gusti.kod mene je bila ekstra do pred ovih kisa.ovde je doskora bilo papreno suvo pa sam od kisa ocekivao da bude jos bolja ali desilo se obrnuto donji listovi su joj pozuteli pogotovo na pocetku njive.kao da je neka bolest mada je tretirana fungicidom,mozda od suse,a mozda i od rose jer su njive pored reke.uzgred nekako mi se cini da je retka a da klasovi nisu nesto krupni.mozda se tripujem a mozda i ne jer sam je sejao prvi put

Ingenio
ae1ddx.jpg

Klas je lep nije sitnovlato što bi se reklo.Nema nikakvog žutila jer je dobila 2 tretmana fungicidom a lepo naliva trenutno.Videćemo da li ćemo biti pobednici ili pokojnici od ove silne kiše.

Dobar ti Ingenio Draganelepo se drzi,tu ce biti preko 40 meteri,kod mene se nakrivio od kisa,ima vlat kao banana,samo da okopni,bice dobro....

drugari treba mi jedna mala pomoc.....ova buba na zitu jel predstavlja neku opasnost? i koja je to buba?
289.jpg
To je Anisoplia austriaca (Žitni pivac).

Ova štetočina se javlja krajem maja i početkom juna u strnim žitima. Odrasle jedinke okupiraju klasove u mlečnoj zrelosti i prave štete. Ukoliko se u proseku konstatuje više od 3 insekta po metru kvadratnom, preporučuje se suzbijanje insekticidima.

Ovo sam uspeo na brzinu da nađem na netu, možda neko zna nešto više o ovoj štetočini?Pre dva dana sam bio na parceli gde je Simonida i nisam našao nijednu jedinku, dok je na drugarovom Balatonu udaljenom 500m vazdušnom linijom moglo da se nađe na uvratinama par komada.

Dobar ti Ingenio Draganelepo se drzi,tu ce biti preko 40 meteri,kod mene se nakrivio od kisa,ima vlat kao banana,samo da okopni,bice dobro....
Iz tvojih usta u božije uši. Loš sam sa procenama kod pšenice , doduše, prošle godine sam skoro potrefio u metar ali imao sam sreće .... voleo bih da bude prosek 35 i ja ću biti prezadovoljan, svake godine po malo da povećavam prinos i dobro, ne treba biti proklet i uvek tražiti više .

Ja samo kažem šta bih ja VOLEO.Što ne mora da znači da je to realno....zato sam i boldovao u prošloj poruci baš tu reč.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh