sale ratar
Član
Ono na slici mi neliči na simonidu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je Anisoplia austriaca (Žitni pivac).drugari treba mi jedna mala pomoc.....ova buba na zitu jel predstavlja neku opasnost? i koja je to buba?
Ova štetočina se javlja krajem maja i početkom juna u strnim žitima. Odrasle jedinke okupiraju klasove u mlečnoj zrelosti i prave štete. Ukoliko se u proseku konstatuje više od 3 insekta po metru kvadratnom, preporučuje se suzbijanje insekticidima.
Iz tvojih usta u božije uši. Loš sam sa procenama kod pšenice , doduše, prošle godine sam skoro potrefio u metar ali imao sam sreće .... voleo bih da bude prosek 35 i ja ću biti prezadovoljan, svake godine po malo da povećavam prinos i dobro, ne treba biti proklet i uvek tražiti više .Dobar ti Ingenio Draganelepo se drzi,tu ce biti preko 40 meteri,kod mene se nakrivio od kisa,ima vlat kao banana,samo da okopni,bice dobro....