Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
bobang@ To je žalosno
MATIĆ@ To je dobro ako je tako ,niko sretniji od mene.Kod mene je ona visoka boca i čovek ,kao dr. sa slušalicama a u pozadini pšenica.Danas sam čitao o tim fungicidima i triazolima.Nekako ova nova komponenta AZOKSISTROBIN,je budućnost po njima. E sad možda je to i reklama.Ja sam jutros birao između ovoga 136KM. i Dueta 110 Km.Izabrao sam duet ada sam kojim slučajem ovo pročitao juče ,odlučio bih se za Amistar zato što ima 200gr./l ovoga.http://www.syngenta.com/country/rs/sr/cp/ProductList/Pages/AmistarExtra-280SC.aspx

- - - - - - - - - -

Ovakav je bio moj kao u @leka @

wp20130516001.jpg

Simonida,krece sa cvetanjem.Razmisljam da li da prskam drugi put.Insekata nema,fuzarijuma isto.

napala mi zito neka bolest klasa kazu da se zove fuzarioza klasa.vlat pocinje od gore da beli pomalo.
prskao sam sa 'AMISTAR EXTRA'- 0.7 l /ha.da li cu sa Amistarom da zaustavim fuzariozu ili necu?
sreo sam jednog coveka on mi kaze da uz Amistar treba da se doda neki preparat da bi ucinak bio 100 %!Kao slaba je doza ako se ide samo sa Amistarom.sta vi mislite i da li je neko prskao kao i ja samo sa Amistarom za fuzariozu klasa?!
I imam leme, jedno 20 % osteceno, prskao sam sa nekim Maganovim insekticidom, mala bocica od 200 ml.neki potpuno nepoznat preparat.da li moze sa tim za lemu posto pise da je vise za povrtarstvo?

И пита се шта се иза брда ваља. Таквих неколико, па још и са коровима, све остале натерају на додатно улагање.

napala mi zito neka bolest klasa kazu da se zove fuzarioza klasa.vlat pocinje od gore da beli pomalo.
prskao sam sa 'AMISTAR EXTRA'- 0.7 l /ha.da li cu sa Amistarom da zaustavim fuzariozu ili necu?
sreo sam jednog coveka on mi kaze da uz Amistar treba da se doda neki preparat da bi ucinak bio 100 %!Kao slaba je doza ako se ide samo sa Amistarom.sta vi mislite i da li je neko prskao kao i ja samo sa Amistarom za fuzariozu klasa?!
I imam leme, jedno 20 % osteceno, prskao sam sa nekim Maganovim insekticidom, mala bocica od 200 ml.neki potpuno nepoznat preparat.da li moze sa tim za lemu posto pise da je vise za povrtarstvo?

Ja nisam strucan, ali vidim da ti je hitno pa da ti bar napisem nesto...Amistra je za to, dobro si oprskao, ali ja nisam cuo da se on mesa sa necim drugim jos...mislim da to nigde ne ide, sam on je dosta,kao Duett ili Prosaro...za lemu si oprskao, to ti je sto ti je, verovatno ce je resiti...a za klas ne znam kolika su ostecenja, ali da ce pomoci Amistra sigurno da hoce....da li ce i koliko zaustaviti, vec ne znam...tako da uradio si dobru stvar...nadam se da ce se javiti neko strucniji kasnije pa da ti da priblizniji odg :)

Nemamo mi preko Tise GPS u očima kao vi Banaćani, pa da možemo da ošacujemo sa tolikom tačnošću, ovako, sa slike :osmeh:. @Pajapatak Ja bi je gazio, a ako hoćeš da eksperimentišeš pola oprskaj, a pola nemoj, pa javi.

Ja krecem sa zastitom klasa cim ovaj vetar malo popusti,gde je cvetanje pri kraju probacu jos veceras da prskam.Inace psenica place za vodom,ako u skorije vreme ne padne malo kise ,ode mast u propast,nece biti nista.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh