milos539
Član
koliko treba psenici od kada isklasa da dodje do stadijuma nalivanja zrna?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da nisi u pravu ?!?Pa ne ubodes prave sorte.Konkretno na Apaca se neki zale a neki ga hvale,ja ga sejem svake godine,ne puno oko 10kj i nikad lose nisam prosao sa njim,uvek sam imao bolji prinos na Apacu nego na bilo kojoj NS sorti u istim uslovima proizvodnje.
Nisam pisao napamet nego ono sto se kod mene desavalo i na mojoj zemlji,tako da sam u pravu 100%.Sigurno da je bilo u selu jacih prinosa sa NS sortama,u to ne sumnjam ali pisao sam iskljucivo za moje iskustvo i moju proizvodnju.Mislim da nisi u pravu ?!?
Ja sejem NS Rapsodiju zadnjih 4-5 god. i niko u selu nije imao više Apača do sada od mene
Predprošla godina je totalno podbacila( rod nešto manje od 3 t /kj) tako da je i hektolitar bio jako slab oko 70 i tu sam bio približno sa Apačom a svih ovi godina hektolitar se kreće 82 - 84 a prinos od 3,8 do 4.8 t/kj
Videćemo tamo kad stane na vagu javljam količinu.I ja sam hteo da sejem KWS-ov Sirtaki ali nisam mogao seme da nabavim
Čućemo tvoja iskustva sa ovom sortom ...