Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je ovo mehanicko ostecenje od grada ili nesto drugo?

Koliko je ulozeno ja sam zadovoljan sa ovim ns4o
[/url

Nisam siguran da li je ovo lema ili nešto drugo? Pozira samo tako, otkinuo sam lisku i slikao je a ona uopšte ne mrda da pobegne. Lako sam je nalazio ali uvek po jednu, čini mi se da ih nema previše. Na jednoj slici na samoj međi do njive gde je lucerka i zob sam video i dve žute velike bube, ne znam koje su? Inače sam prskao prvu zaštitu fungicid (al ne mogu sad da se setim koji) i fastak, mislio sam da ne prskam i drugi put. Šta vi kažete?
16b01a254590177.jpg
[/URL] [/IMG]
311feb254590205.jpg
[/URL] [/IMG]
96e334254590308.jpg
[/URL] [/IMG]
8c2dd8254590766.jpg
[/URL] [/IMG]
4c8f97254590634.jpg
[/URL] [/IMG]

Pa predpostavio sam da je neki insekat posto toga ima samo u uvratinama. Bilo mi malo cudno da je grad tukao samo uvratine, a komsija me skoro ubedio da je to mehanicko ostecenje.

Lema je na prve dve slike (gledano sa leva).. A ove velike bube neznam sta su i neznam dal su stetne za Psenicu kod mene ih nema....

Znači trebao bih opet da prskam. Insekticidom a poželjno je i nešto protiv gare, fuzarijuma? I da kupim uree i da rastopim 5-6 kg na hektar? Pa na sve strane nešto treba, gde samo da zaradim toliko para. Eej muko.

Ako je pužić nije strašno ,a ako je odrasla lema i još ako se pare ,moglo bi ih biti sad kad ugreje u značajnijoj meri.

ja danas prskao drugi put fungicidiom duet ultra 0,6l po h i ubacio odma i za lemu ima je kad je traziz ,ovako se ne primeti,i za ovu godinu sa psenicom sam zavrsio ja sam svoje odradio predajem je u bozije ruke-a dalje sta bog da :)

Ja takođe danas prskau Duet Ultra.Nisam ga do sada koristio ,vidim većina vas radi sa njim.Međutim sad sam pročitao na upustvu da deluje na pepelnicu ,lisne urđe i još neku pegavost a glavne bolesti ,paleži klasa ili fuzarioze nema ni u romingu .Šta mi to radimo.:sta:

DUETT ULTRA

FORMULACIJA: Tečna koncentrovana suspenzija (SC) AKTIVNA MATERIJA: 310 g/l tiofanat-metils + 187 g/l epoksikonazola
duett%20ultra.jpg

PRIMENA: Duett Ultra je sistemični fungicid sa preventivnim i kurativnim delovanjem u cilju suzbijanja:
  • prouzrokovača pepelnice (Erysiphae graminis i Erysiphae graminis var.hordei), rđe (Puccinia spp.) i pegavosti lista i klasa (Septoria tritici i Septoria nodorum) kao i za smanjenje napada truleži klasa (Fusarium spp.), u usevu pšenice i ječma, u količini 0,4-0,6 l/ha
  • prouzrokovača mrežaste pegavosti (Pyrenophorateres) u usevu ječma u količini od 0,4-0,6 l/ha
  • prouzrokovača pegavosti lista (Cercospora beticola) u usevu šećerne repe u količini 0,4-0,6 l/ha
MEHANIZAM DELOVANJA: Epoksikonazol: Sistemik. Deluje preventivno, kurativno i eradikativno. Inhibira sintezu ergosterola (demetilacija u C-14). Kreće se i translaminarno. Sprečava razvoj gljiva. Tiofanat-metil: Sistemik. Deluje preventivno i kurativno. Inhibira sintezu tubulina, odnosno deobu ćelija. NAPOMENA: Tretiranje Duett-om Ultra treba obaviti u vreme pojave prvih simptoma oboljenja ili prema preporuci prognozno-izveštajne službe. Duett Ultra se može upotrebiti maksimalno dva puta na istoj površini u toku godine. Duett Ultra spada u III grupu otrova i nosi sledeće oznake:
  • Znak opasnosti: Xn, N
  • Znaci upozorenja: R-20/22, 40, 43, 51/53
  • Znaci obaveštenja: S-2,13,24,36/37/39, 45.
KARENCA: 42 dana za pšenicu, ječam i šećernu repu. PAKOVANJE: 1 l PRE PRIMENE PREPARATA ZA ZAŠTITU BILJA OBAVEZNO DETALJNO PROČITATI UPUTSTVO ZA PRIMENU!

Poslednja izmena:
Moja pšenica je bila fantastična ali baš fantastična.... i onda je naišao katastrofalan led koji je sve sravnio sa zemljom...i sad više nemam ništa!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh