Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pozdrav svima. da li apac ide kao stocna psenica ili ce ici kao i ostale sto se tice cene.
apac ima slabiji hektolitar od neki Ns sorti,pa tamo gde obracunavaju hektolitar bude i niza cenai ja se nadam nego cujem neke price pa pitam.
Da,da .Biće to dobro Kiš samo prskaj što pre.NJu je oluja srušila po suvom zato se i pridigla, dobro je.
Kiš to je ona što je bila povaljana ako negrešim?
razumem te potpuno,ali ja nemam problem sa psenicom sto se tice bolesti,do sada jos ni jednom nisam prskao od bilo koje bolesti,bavim se psenicom7-8 godina ja sam sitniji proizvodjac sa 5h ali ove godine po prvi put psenica mi nije na visokom nivou a jedini razlog je velika kolicina padavina koja je prosto davila psenicu koja nije mogla ni da izbokori kako treba,prosle godine na Balatonu imalo je po 8 i 9 stuka iz jedne semenke a sada po 3-4 i oni nisu idealni,veliki problem predstavlja i susa sada,kise nije bilo a na njivi je kao na betonu tvrdo i zemlja je ispucala vide se zile od psenice,ima dubinske vlage ali ne i povrsinske,sama stuktura zemljista nije pogodna za velike kolicine padavina.sto se tice prihrane sa ureom isprobao sam pre nekih mesec ipo dana na jednoj parceli i to u kocentraciji maksimalnoj 30%,to sam odradio rucno,obelizio sam i nemogu da vidim razliku,psenica je odlicna i za sada nema razlike a sto je najvaznije nije izgorela,nisam ranije prskao psenicu u vreme klasanja zato me je zanimalo moze li urea sada i koliko,ali ipak cu da odustanem jer nezelim vise da mucim sebe kada vreme nije kako treba,protiv prirode se nemoze,nadam se da cu na toj parceli izvuci prosek od bar 3.5 - 4th ako padne kisa uskoro jer ima nade za toliko,ja sam planirao 6t ali kada nesto nece onda nece.Željko od kada sam se opekao 2010 godine koristim fungicide.Nisu oni toliko skupi koliko može da se izgubi ne tretiranjem.