Добро да си ми реко, пошто не одох, а нико ништа не јавља.bio sam danas u Surcinu svaka psenica je nazalost bila povaljana........
Јел сме Prosaoro и Duet да се меша са фолијарним?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Добро да си ми реко, пошто не одох, а нико ништа не јавља.bio sam danas u Surcinu svaka psenica je nazalost bila povaljana........
@Nele001
Jel to zito od Djurdjevica,posle farme?
ima li nekog ko zna lek za ovaj gar klasa(ustilago tritica) i da li ima uopste
Bilo je isklasalo ne znam datum.Da ali kad je poleglo?Ovo je jako ranopoleglo po meni.Nije ni počelo nalivanje zrna.Dosta zavisi i od toga ima li puno prelomljenih stabljika.
To da se pšenica uništava , to je prazna floskula , jer prosto nije istina.
Milose, nema leka, sto je zarazeno zarazeno je. Ja sam imao taj problem pre par godina, a sejao deklarisano seme, sreca sacuvao sam deklaracije, bila ekipa iz instituta za procenu stete, i lepo mi se izvinuli. Nije bila velika steta, ali su mi toplo savetovali da 3-4 godine ne sejem jecam na toj parceli, jer doticna gar zarazi i zemljiste.
Milose, nema leka, sto je zarazeno zarazeno je. Ja sam imao taj problem pre par godina, a sejao deklarisano seme, sreca sacuvao sam deklaracije, bila ekipa iz instituta za procenu stete, i lepo mi se izvinuli. Nije bila velika steta, ali su mi toplo savetovali da 3-4 godine ne sejem jecam na toj parceli, jer doticna gar zarazi i zemljiste.
Ma pusti Krlemrle , najgore u tome svemu je što je procjenjeno da se većina proizvodjača hrane u budućnosti neće moći okretati organskoj proizvodnji , koja je naravno zdravija , nego sve više bio-tehnologijama , hemiji i sl intenzivnim mjerama baš zbog sve većih zahtjeva za količinama ...
, a da hrane u svijetu nema viška nego manjka , i tek će biti , i da se pšenica naravno ne uništava radi "čuvanja cijena" iza tog stojim , al bilo bi zanimljivo da vidimo kako "uništavaju" pšenicu , jel istresaju u more il pale plamenicima neki ljudi u crnom ?
Prskana je protiv korova,interesantno,ti kao "redovi" sto stoje,to su bili tragovi od prskanja i prihranjivanja.@Kish , jel se radilo nekim herbcidom , jer će ta pšenica sigurno dići klas malo uvis od sunca što reče kolega , a najveći problem je ako proraste neki korov kroz nju mnogo .
Da ali u pšenici koja je nalila zrno a ne u ovakvoj koja tek počinje da klasa.@Kish Robert, davno je kazana izreka, gde ima pologa ima i zita, bez brige , bice tu psenice i psenice,mi smo imali slicnu situaciju 1994 godine , polegla, niko nije hteo da nam vrse, zetva uradjena 15 jula, i prinos od 6 tona po hektaru,za to vreme impresivno, sorta evropa..........