Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ево једна брзинска слика из кола у покрету.

psen.jpg

Надам се да се види колико толико. Мало повећа њива у Мишковцима (Суботиште).

@KishRobert sta dalje sa takvom psenicom planiras? Da li ces raditi drugu zastitu? Ili je prepustas? Pretpostavljam da ne, ipak treba spasiti sto se moze..

poz, imam problem na jecmu, nesto crno je zahvatilo celi klas, nesto kao sitni prah, vidjao sam nekada na vrhu kukuruza, ali sada mi je jecam zahvatilo, zna li neko sta je, i sa cim da se oprska ako postoji bilo sta za to. klas je dosao kao garav ...hvala svima.........

Poslednja izmena:
Gar klasa , Ustilago nuda tritici . razlog- loš tretman semena fungicidima pre setve (ili njegov izostanak) upotreba nedeklarisanog semena.
slika-II.jpg

Moje zito vlatalo, tera cvet na uvratinama mislim za dva dana prskati sa prosarom.

img3026.jpg

Kish loša pšenica ne poleže.Šteta što nisi radio nekim regulatorom rasta.Kod mene je Cycocel odradio 100%.Skratio je razmak između 2 i 3 kolenca samo tako i dobro zadeblao taj deo.

Ja krecem sutra,kad se podigne rosa,Duett 0,5lit/h+01lit/h Fastak.Imam sve rane sorte Rapsodija i Simonida i nesto Ingenia(tu je i on,klasa),da zavrsim sa tim,pa na spricanje kuruza,itd...

Dobro,malko se nakrenula,to ce sunce ispraviti,Rapsodija ni drk ljubi je deda,a Dragana,Pobeda,Evropa 90,Sirtaki....sto su ljudi sejali,kao valjak da je presao,nema roda ove godine...

@sale ratar
obecava ali jos je rano za procenu,moracu je videti sad posle kise i oluje znam da je otporan na poleganje al nikad se nezna,jos da je oprskam od bolesti klasa Fusarium jer to je losija karakteristika pa sta joj bog da.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh