slobapatrola
Član
e sad idete u krajnosti u krajnost...Savato hoce da kaze da je crepaja visoka za zito......i da samo kod nas duva vetar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne vetar vec Kosava...Vetar duva svugde ali Kosava ne !!!Nismo mi puno vislji od naprimer Kikinde ali tamo redovno rodi psenica i preko 40-45 met.po k.j,pa cak i 50 a kod nas na najboljoj zemlji nikako da predje 40 i to ne znam ko je imao u zadnjih 10-ak godina!Uglavnom 27-28 do 35-36 i taj je rekorder!Dok kod drugih kultura je prica sasvim drugacija!e sad idete u krajnosti u krajnost...Savato hoce da kaze da je crepaja visoka za zito......i da samo kod nas duva vetar
to sto pricas ima veze jedino sa time da su se u nasem selu ljudi izverzirali najvise za kukuruz i secernu repu jer u tome vide najvecu zaradu,i zbog toga se slabije seje psenica,nego po drugim mestima.Da se nasi opredele za sejanje psenice ne verujem da bi prinos bio manji nego u drugim mestima.Ne vetar vec Kosava...Vetar duva svugde ali Kosava ne !!!Nismo mi puno vislji od naprimer Kikinde ali tamo redovno rodi psenica i preko 40-45 met.po k.j,pa cak i 50 a kod nas na najboljoj zemlji nikako da predje 40 i to ne znam ko je imao u zadnjih 10-ak godina!Uglavnom 27-28 do 35-36 i taj je rekorder!Dok kod drugih kultura je prica sasvim drugacija!
nizi tereni ne da ne pogoduju psenici nego ne pogoduju nicemu.
Ne vetar vec Kosava...Vetar duva svugde ali Kosava ne !!!Nismo mi puno vislji od naprimer Kikinde ali tamo redovno rodi psenica i preko 40-45 met.po k.j,pa cak i 50 a kod nas na najboljoj zemlji nikako da predje 40 i to ne znam ko je imao u zadnjih 10-ak godina!Uglavnom 27-28 do 35-36 i taj je rekorder!Dok kod drugih kultura je prica sasvim drugacija!
Hrane će sve više faliti , pa će se morati proizvoditi i u nižim i višim terenima .
@milos88
3*15 150kg po kj i prihrana 130kg ureje po kj za sad prskano protiv bolesti i korova i prihrana preko lista 16 aprila i druga prihrana preko lista 29 i bice jos jedna prihrana kad budem prskao kad bude u cvetanju.