Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zvezdana
20b0i0n.jpg

@ Kish Robert, naravno da mora da ustane, sigurno si je i odlicno prihranio............................::svaka cast::

Danas obilazio zito. Cvetace za koji dan. Leme nisam nasao, a ni nekih buba. Svejedno cu oprskati sa insekticidom+Duet 0.5l/ha

Danas isprskao sa 0.3l dueta i 0,1l fastaka i 3kg uree po kj.Slikao ali aparat ostao u traktoru tako da ću sutra gledati da postavim slike, inače sam slikao i napad leme na jednoj manjoj parceli tako da su danas dobile desert zvani fastak.

Danas obilazio zito. Cvetace za koji dan. Leme nisam nasao, a ni nekih buba. Svejedno cu oprskati sa insekticidom+Duet 0.5l/ha

Što toliko insistirate sa nepotrebnom primenom insekticida? Time se bespotrebno uništavaju i korisni zemljišni organizmi kao što su gliste. Sa druge strane, primena insekticida "po default-u" neminovno kad-tad dovodi do rezistentnosti štetočine na njegovu primenu. Priroda je čudo. Zakoni prirode su takvi da se biljne i životinjske vrste prilagođavaju novonastalim uslovima. Ja sam za to da se insekticidi primenjuju samo kada je to neophodno.

@Krlemrle
Zito planiram da sejem svakih 10 godina na istoj parceli, tako da rezistentnost mislim da se ne moze stvoriti.

Danas prskao lemu,haos sta je ima a sto je interesantno prekljuce nijedne nije bilo,isao sa 0,6l/h duet ultra i fastac 75dl/h + 5kg novalona 3x20 i to joj je sve!

Danas prskao lemu,haos sta je ima a sto je interesantno prekljuce nijedne nije bilo,isao sa 0,6l/h duet ultra i fastac 75dl/h + 5kg novalona 3x20 i to joj je sve!

Stanislave, da li je greška u pisanju ili si stvarno prskao fastac-om sa 0,75l/ha? Prvi put čujem da se toliko stavlja ovog insekticida.:sta:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh